Karaman'da Polis Memuruna Başarı Belgesi Verildi

Karaman'da Kazayı Önleyen Kahraman Polise Başarı Belgesi Verildi

Karaman'da Üniversite Mahallesi İbrahim Öktem Caddesi üzerinde gerçekleşen bir olayda, trafik polisi Hüseyin Ala'nın hızlı müdahalesi, olası bir kaza önlediği için Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim tarafından takdir edildi. 14 Nisan Pazar günü yaşanan olayda, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Hüseyin Ala, uygulama noktasına yaklaşan bir dolmuşun beklenmedik şekilde yol ortasında durduğunu fark etti. Ardından, dolmuş şoförünün rahatsızlanarak aracı geriye doğru itmeye başladığını gören Ala, hemen arkadan gelen sürücüleri uyarmak ve kazayı önlemek için harekete geçti.

Bu olay, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi kamerasına da yansıdı ve olayın saniye saniye görüntüleri kaydedildi. Fenalaşan dolmuş sürücüsü, çağrılan ambulansla Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Hastanede yapılan tedavinin ardından sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi ve sürücü taburcu edildi.

Vali Sarıibrahim, polis memuru Hüseyin Ala'nın hızlı ve etkili müdahalesi için teşekkür ederek, onu makamında kabul etti. Sarıibrahim, polisin vatandaşın durumunu fark edip girişimde bulunmasını takdir ederek, "Emniyet teşkilatımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. Onlar iyi oluyor ki bizler de iyi oluyoruz. Bu vesileyle görevli polis memurumuza İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya'nın takdirleriyle bir hatıra bırakalım dedik. İnşallah iyiliklere ve güzelliklere vesile olur" dedi.

"Araç durduktan sonra sürücüye ilk müdahaleyi yaptım"

Polis memuru Hüseyin Ala da görevinin gereğini yaptığını belirterek, "Dolmuş şoförünü kontrol için uygulama noktasına çekmek istedim. Bu sırada sürücü alanda bulunan dur levhasına çarparak geri geri hareket etmeye başladı. O sırada terslik olduğunu anladım. Yaklaştığımda sürücünün baygın olduğunu gördüm ve hızla hareket edip kapıyı açarak sürücünün ayağını frene koydum. Ardından arkadan gelen araçları yönlendirmek için dolmuşun arkasına geçtim. O sırada dolmuş, sürücünün ayağının ağırlığıyla yavaşladı. Araç durduktan sonra sürücüye ilk müdahaleyi yaptım ve sağlık ekiplerini aradım" ifadelerini kullandı.

Daha sonra Vali Sarıibrahim tarafından polis memuru Hüseyin Ala'ya başarı belgesi verildi.

Kazayı Önleyen Kahraman Polise Başarı Belgesi Verildi

Kazayı Önleyen Kahraman Polise Başarı Belgesi Verildi

Kazayı Önleyen Kahraman Polise Başarı Belgesi Verildi

Kazayı Önleyen Kahraman Polise Başarı Belgesi Verildi

Kazayı Önleyen Kahraman Polise Başarı Belgesi Verildi

Kazayı Önleyen Kahraman Polise Başarı Belgesi Verildi

İlgili Haberler

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber