Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor Projesi

Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor Projesi

"Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor" projesi uygulayan 29 ilimiz ile birlikte ilimizde de 32 saat süreli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri verilmiştir.

Bakanlığımız Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü arasında imzalanan "Aktif İş Gücü Piyasası Programları İşbirliği Protokolü" kapsamında, "Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor" projesi uygulayan 29 ilimiz ile birlikte ilimizde de 32 saat süreli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri verilmiştir. Bakanlığımız Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığının desteğiyle uygulanan program 75 kadın çiftçimize istihdama yönelik proje İŞKUR ve KOSGEB işbirliği ile yürütülmüştür. Proje kapsamında eğitim alan kadınlar tarafından hazırlanan ve dereceye giren projelerin hayata geçirilmesi sağlanacaktır.

Söz konusu Proje 2015 yılında uygulanmaya başlanılmış, 2018 yılında Proje kapsamına İlimizin de içinde bulunduğu toplam 29 ilde gerçekleştirilmektedir. Program çerçevesinde tarımın değişik alanlarında faaliyet gösteren, yenilikçi, yaratıcı, kaynakları etkin-verimli ve sürdürülebilir kullanan, bulunduğu çevreye öncülük eden rol model olabilecek kadın çiftçiler tarafından hazırlanan projelerin kadın çiftçilerimizin hayatına farkındalık kazandırması, kırsalda kadın istihdamına katkıda bulunması ile tarımda başarılı kadın girişimcilerin sayısının artması hedeflenmiştir. Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor" projemiz ile kırsal alanda yaşayan ve yoğun olarak tarımın içinde yer alan 18-40 yaş genç kadınlara yönelik olup, kırsaldaki genç kadınlara yönelik sürdürülebilir iş olanaklarının yaratılması, mevcut istihdam olanaklarının korunması, bu sayede kırsal alanların ekonomik faaliyet düzeylerinin artırılması ile kırsal nüfusun azalmasının önlenmesine katkıda bulunulması amaçlanmıştır.

Projede ilimiz Morcalı köyünde 19 kadın çiftçimiz, Lale köyümüzde 25 kadın çiftçimiz olmak üzere toplam 44 kadın çiftçimizin eğitimleri tamamlanmış olup, 16-20 Nisan 2018 tarihlerinde İl Müdürlüğümüzde 25 kadın çiftçimizin katılımıyla açılacak olan kurs ile eğitimler tamamlanacaktır. Eğitimler sonunda katılımcı kadın çiftçilerin her biri kendilerinin belirlediği konuda proje hazırlayacaktır. Projeler İl Müdürlüğümüzce oluşturulacak bir komisyon tarafından değerlendirilerek, ilk üçe giren projeler Nevşehir ilinde yapılacak olan diğer illerin projelerinin de yarışacağı bölge finalinde ilimizi temsil edecektir.

Lale köyünde düzenlenen kursa Garnizon Komutanı Kıdemli Albay İlhan ŞEN ile birlikte İl Müdürümüz Orhan ÖZÇALIK ve Şube Müdürleri tarafından bir ziyaret gerçekleştirildi. Ziyarette kurs eğiticisi Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal Bilimler Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Mehmet Ali CANBOLAT' tan, verilen eğitimler hakkında bilgiler alan İl Müdürü ÖZÇALIK ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İlhan ŞEN kadın çiftçilerle sohbet ederek, kursun hayırlı olmasını dilediler.

 Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

tarimda_girisimci_genc_kadinlar_gucleniyor001.jpg

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber