Yaban Domuzu Sürek Avı Düzenlendi

Yaban Domuzu Sürek Avı Düzenlendi

Damlapınar, Kızılyaka, Başkışla, Yılangümü ve Göcer Köylerinde Bir Kez Daha Mücadele Amaçlı Yaban Domuzu Sürek Avı Düzenlendi

İlimizde tarım alanlarında, önemli derecede zirai üretime zarar verdiği tespit edilen yaban domuzlarına karşı Merkez Av Komisyonu kararları doğrultusunda; Orman ve Su İşleri Karaman Şube Müdürlüğü işbirliği ile gerekli emniyet tedbirleri alınarak İl Müdürlüğümüz organizasyonunda sürek avları düzenlenmektedir. Bu kapsamda 10-11 Ocak 2018 Cumartesi ve Pazar günü İlimiz merkez ilçe Damlapınar, Kızılyaka, Başkışla, Yılangümü ve Göcer köylerimizde yaban domuzu sürek avı düzenlendi. 

Bitki Sağlığı Uygulama Programı doğrultusunda; yaban domuzlarının bağ, bahçe ve tarlalarında zirai üretime zarar verdiğinin tespit edildiği yerlerde profesyonel avcıların avlanması ile domuz popülâsyonunun zarar eşiğinin altında tutulması amacıyla İl Müdürlüğümüz Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü organizasyonunda sürek avları düzenlenmektedir. Bu kapsamda İlimiz merkez ilçe Damlapınar, Kızılyaka, Başkışla, Yılangümü ve Göcer köylerimizde Merkez Av Komisyonu kararları doğrultusunda Orman ve Su İşleri Karaman Şube Müdürlüğü işbirliği ile gerekli emniyet tedbirleri alınarak, 10-11 Ocak 2018 Cumartesi ve Pazar günleri yapılan mücadele amaçlı yaban domuzu sürek avında 30 adet yaban domuzu itlaf edilmiştir. Bu bağlamda önümüzdeki günlerde ekonomik zarar eşiğinin üzerinde zarar gören köylerde sürek avı çalışmalarımız devam edecektir. Tarımsal üretimimizin emektarı olan; çiftçilerimizin ürünlerinin korunması için İl Müdürlüğü olarak her zaman üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. 

Mücadele amaçlı sürek avı çalışmalarımızda emeği geçen personellerimize, avcılarımıza, Alay Komutanlığımıza, Orman ve Su İşleri Karaman Şube Müdürlüğümüze ve Sağlık Müdürlüğü çalışanlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ederiz. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

Yaban Domuzu Sürek Avı Düzenlendi

Yaban Domuzu Sürek Avı Düzenlendi

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber