Karaman Ak Gün mü Görür Kara Gün mü?

Karaman Ak Gün mü Görür Kara Gün mü?

CHP Karaman Belediye Başkan Adayı Ak Parti Adayını Su Üzerinden Eleştirdi

Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Belediye Başkanı Adayı, bir açıklama yayınlayarak, Ak Parti Adayının Karaman’ın içme suyu sorunu ile ilgili yaptığı açıklamaya cevap verdi.

Açıklamada, içme suyu sorununda Ak Parti politikalarını, Ak Partili bakanları, belediye yöneticilerini ve Ak Parti adayının vekilliği dönemini sorumlu tutarak, yıllardır Karaman halkının aldatıldığını söyledi.

Basına ve kamuoyuna sunulan açıklama şu şekilde;

“KARAMAN HALKINI “SU İLE ALDATMAK”

Ak Parti’den 3 dönem (2002- 2015) Karaman milletvekilliği yapan, kendi kendini “efsane” olarak niteleyerek seçimlerde Karaman Belediye Başkanı adayı, 1 Mart 2024 günü yaptığı bir açıklamayla, mevcut belediye yönetimini kastederek “ bu iş bilmez yönetim şehri  susuz bırakacak, Karaman’da susuzluk kapıya dayandı, alarm zilleri çalıyor” dedi.

Aday açıklamasında, bu dönemde hatalı yönetim  ve plansızlık sonucu, su kaynaklarının  verimli kullanılmadığını, İbrala Barajında kalan suyun Karaman’a 1.5-2 ay yeteceğini, su şebekelerine gerekli yatırımın yapılmadığından depodan musluğa su kaybının % 20 artarak % 60’a vardığını, belediye başkanı olursa bu krizi çözeceğine inandığını belirtmiş.

Mevcut belediye yönetiminin her konuda olduğu gibi, içme suyu konusunda da ”iş bilmezliği ve plansızlığı” gerçeğini bir yana bırakarak, şunu rahatlıkla söyleyebiliriz: Karaman’ın bugünkü içme suyu sorununun asıl sorumlusu, Ak Parti’nin politikaları, Ak Partili belediye yönetimleri ve adayın vekilliği döneminin bizzat kendisidir.

Karaman 2004-2019 yılları arasında kesintisiz 15 yıl Ak Partili belediyelerce yönetilmiştir. Adayın da milletvekilliği dönemi (2002-2015) bu sürenin büyük bir bölümünü kapsamaktadır. “Planlı, iş bilen”(!) bu yönetimler ve milletvekilliği yaptığı dönemde Karaman’a devasa yatırımlar getirdiğini iddia eden  Aday, en hayati öneme sahip içme suyu konusunda Karaman halkını aldattıkları, eski vekilin ikrarları ile ortaya çıkmaktadır.

Ak Parti yönetim anlayışının çevre ve su konusunda, kuruyan göller, dereler ve susuz kalan barajlarla Türkiye’yi ve Karaman’ı getirdikleri nokta ortadadır.

Ak Partili bakanlar, milletvekilleri ve belediye başkanları, İbrala Arıtma Tesislerinin yapımı aşamasında, Karaman halkını sürekli aldatmışlardır.

Ak Partili bakanlar, milletvekilleri ve belediye başkanları, İbrala Arıtma Tesislerinden Karaman’a verilecek su miktarı ve Karaman’ın su sorununun uzun süre çözüldüğü (100 yıl, 50 yıl, 2050’ye kadar) konusunda Karaman halkını sürekli aldatmışlardır.

Ak Partili belediye başkanları, içme suyu şebekesin hızla değiştirildiğini ve en kısa sürede bitirileceğini söyleyerek Karaman halkını sürekli aldatmışlardır.

Ak Parti Karaman Belediye Başkanı Adayı, milletvekilliği yaptığı 3 dönemde (15 yıl) bir efsane olduğunu, Karaman’a devasa yatırımlar getirerek Karaman’ın sorunlarını çözdüğünü söylemektedir.

Bir şehrin en hayati sorunu içme suyudur. Karaman’ın içme suyu sorununun çözülmesi bir yana, eski vekilin açıklamalarıyla içinden çıkılmaz bir hale gelmekte olduğu görülmektedir.

Eski vekil, devasa yatırımları niçin içme suyu şebekesinin yenilenmesinde kullanmamış ve %40’larda olan kayıp-kaçağın %60’lara çıkmasına yol açmıştır?

Eski vekil, Karaman halkının hayatını yakından ilgilendiren içme suyu konusunda niçin becerikli ve planlı olmamıştır?

Eski vekil yıllardır aldattığı Karaman halkını, bundan sonra aldatmayacağının garantisi nedir?

İlgili Haberler

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber