Bakan Elvan ve KMÜ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi bundan yaklaşık 1 yıl önce rektör adaylığı konusunda ciddi bir yarışa hazırlanmaya başlamıştı.

Rektör adayları çıkmaya başladığı dönemde adaylar hünerlerini sergilemekten geri durmadılar.

Hatta o kadar hünerli olanlar vardı ki attıkları taklalar karşısında hayret etmemek mümkün değildi. Vatandaş adeta yırtınıyordu, bir yerlere, “beni unutmayın, ben buradayım” diyebilmek için.

Derken hainlerin darbe girişimi ile rektörlük seçimleri tarih oldu. Çıkan kararname ile rektör atama yetkisi Cumhurun Reisine verildi.

Gözler Külliyeye çevrilmiş adaylardan kim atanacak diye bekleniyordu.

Diğer yandan son seçimlerde Karaman yerine sırasıyla Antalya ve Mersin illerinden vekil olan Lütfi Elvan için acaba neden Karaman değil diye farklı yorumlar yapılmıştı. Ancak Lütfi Elvan, konumunu ne olursa olsun düşüncelerinde Karaman’ın her zaman olduğunu, “yeter ki akıllı sağlam projeler çıksın desteğe hazırım” mesajını rektör belirlenmesinde de gösterdi.

Ehlince bilinir ki, Elvan o dönem bir mevcut adaylardan biri ve Prof. Dr. Mehmet Akgül arasında kalmış ve referans olma noktasında tercihini Akgül’den yana kullanmıştı.

Akgül’ün rektör olmasıyla beraber üniversite hakkında bazı düşünceler değişmeye başladı.

Zira Rektör Hocanın basınla tanışma toplantısında verdiği mesajlar netti.

“Paralelle mücadele edeceğiz”, “Mobing yoktur müsaade etmeyiz”

O toplantıda gündeme dair konularda konuşulurken acizane şöyle bir şey demiştim. “Hocam üniversite olarak siz Türk Dil Bayramı konusunda farklılıkları ortadan kaldırarak özellikle farklı illerde farklı zamanlarda kullanan dil etkinliklerini tek çatı altına toplayamaz mısınız?”

Bu düşüncemi destekleyen bir cümle de hatta ödev de diyebiliriz Bakan Lütfi Elvan’dan geldi.

Üniversitede düzenlenen “Dilimiz Kimliğimiz” adlı panelde konuşan Bakan Elvan üniversite olarak Türk Dilinin başkentinde bir merkez kurulması gerekliliğinden bu merkez ile ulusal ve uluslararası çalışmalarla Karaman’ın ve üniversitenin daha iyi noktalara gelebileceğinden bahsetti. Hatta bu konuda çıkacak projelerin destekçisi ve takipçisi olacaklarını açık ve net bir dille ifade etti.

Şimdi top üniversite yönetimde.

Hedefler belli, destekler belli.

Haydi Bismillah…

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber
1 Yorum