Dedikodu Gazeteciliği

Bugün bu yazıyı kaleme alırken birçok kez düşündüm. Şaşkın ve üzgünüm. Karamanımı gezmemiş insanıyla göz göze gelmemiş aynı sofraya oturmamış aynı havayı solumamış dağ ova demeden gezmeyi bırakın belki şehrimi bile görmemiş birisi ‘’oturduğu dünyanın en rahat yerinden’’ sosyal medyayı kullanarak iftiralar atıyor. İşte biz buna öyle rahat yerlerinden uydurma habercilik diyoruz.  İftiraya muhatap olanların rahatlık anlayışları ise; köylüsü, kentlisi, işçisi, çiftçisi demeden dertlerine derman olmak için çabalamak olmuş, karış karış şehri gezen, hali hazırda görevi olan veya sadece millet ve memleket sevdalısından başka bir unvana da ihtiyaç duymayan insanlar.

Çetecilikle suçlananlar milletvekilleri, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları ve yerel basın. Suçlayan ise Mehmed Özmen isminde bir gazeteci. Uslüp, adap bilmeden saygısızca ve fütursuzca sosyal medya üzerinden gazetecilik yaptığını zanneden bir büyüğümüz. Haddim olmayarak, ithamlarda bulunduğunuz hakaretler ettiğiniz bu insanlar ve canım Karamanım adına size birkaç şey söylemek isterim.

Mehmed Bey ; Karaman basını kıt kaynaklarla elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışmaktadır. Öyle ileri teknoloji ürünü araçlar kullanamazlar ya da seyahat masrafları gibi giderlerini birileri karşılamaz. Arkalarında siyasi iktidarlar olmaz zaten siyasi görüşlerini de mesleklerine karıştırmazlar. Yeri gelir överler yeri gelir yererler. Arkalarında bakanlar filan yoktur ama ellerine bakan sabileri vardır. Bunlara rağmen kimsenin kalemşörlüğünü de yapmazlar. Gazeteciliktir bu hatırlatayım dedim. En azından adil, dürüst ve kalemi kin kusmayanlar için öyledir. Belki anlarsınız biraz düşününce.

Karamanda siyasi olmak nedir bilir misin peki Mehmed abi? Dağ, taş demeden vatandaşım ne halde diye gezmeyi, onlarla oturup dertleriyle dertlenmeyi, koyunu kaybolan bir çobanın gece yarısı seni aramasını, ülke menfaati için davan için her zorluğa göğüs germeyi, kan kusup kızılcık şerbeti içtim demeyi bilir misin? Hele hele gerek genel merkez gerekse halk nezdinde taban siyasetçisi olarak anılanlara bu kadar iftira akla izana sığmaz. Ah be Mehmed abi keşke sadece bir günlüğüne o hakaretler ettiğin yerel medyanın ya da siyasilerimizin yanında olabilseydiniz de nasıl bir özveri gösterdiklerini görebilseydiniz.

Böyle yüksek perdeden atıp tutuyorsunuz ama seçim diye bir şey vardır bilir misiniz? Halkın iradesi sandığa yansır filan haberiniz vardır bunlardan Mehmed abi. Bu insanlar şehrimizde seçime girdiler biliyor musunuz? Hem de milletvekillerimiz ve belediye başkanımız bizzat sayın Cumhurbaşkanımız tarafından aday gösterildi. Sivil toplum kuruluşları başkanları ise malumunuz üyelerinin oylarıyla seçiliyor. Şaşırtıcı değil mi? Sizin ağıza alınmayacak hakaretler ettiğiniz insanlar Karaman halkı tarafından her dönem tekrar seçildiler. Ve her seferinde oylarını yükselterek seçildiler. Seçilmiş belediye başkanına seçilmiş milletvekiline seçilmiş sivil toplum kuruluşu başkanlarına hakaretler yağdırırken bunu da düşünün isterseniz.

Unutmadan bir de yuhalama meselesi vardı? Buyurun efendim belli ki pek heveslisiniz hemen aday olun. İçerden ve dışarıdan size güvenen, destekleyenler vardır mutlaka. Sadece bir kez seçime girin o zaman anlarsınız Karamanda elini taşın altına koymak nedir? İşte o zaman anlarsınız neden sizin bahsettiğiniz yolsuzluk ve usulsüzlüklerin yapılamayacağını. Köyün birinde amcamın birinin pat pat yüzünüze neler söyleyebileceğini o zaman görürsünüz. Düşündüm de; aman efendim siz zahmet etmeyin oturduğunuz yerden yazmaya devam edin. Eğer aday olursanız sizden de Nasrettin Hocanın fil hikayesi çıkar belki ne dersiniz?

Mazur görün satılık kalem nasıl olur ben bilmem. Belli ki siz bu konuda da hayli deneyim sahibisiniz bu kadar kesin hükümler verebildiğinize göre. Bir de Mehmed abi; bu kripto fetöcü olayı nedir sahiden? Hani ya tutarsa mantığı mı? Ama zannetmiyorum; siz ki devletin emniyet birimlerinden, milli istihbaratından, hükümetinden çok daha fazla ilim ve irfan sahibisinizdir mutlaka.

Mehmed bey diye başladığım yazımı Mehmed abi diye bitirdiğim için lütfen alınmayın. Siz de artık Karaman ile bu kadar haşır neşir olduğunuza göre size doğruları göstermeye çalışan bir kardeşiniz olmak boynumun borcudur. Lütfen kirli ellerinizi ve kalemlerinizi çekin Karamanımın üzerinden. Saygı ve sevgilerimle.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber
2 Yorum