Halis KARADUMAN

Halis KARADUMAN

Evlât Meselesi

Babalar ve analar her zaman belki gereği gibi, açıkça ifade edemezler ama sürekli yanlarındaysa yavruları şefkatle sararlar, uzakta iseler hasretlerini rüzgâra fısıldarlar ve derler ki; \"Git rüzgâr, kızıma onu nasıl sevdiğimi anlat. Mutluysa usulca gel yanıma...Mutsuzsa baban her zaman yanında diye fısılda kulağına..Unutmasın, yüreğim daima onunla\" derler.

Analar ve babalar evlatlarını her zaman karşılıksız severler. Bu babalar ve analar yalnız kendi çocuklarını değil akrabalarının, komşularının ve mahallesinin çocuklarını da kendi evlatları gibi sever ve korurlar.

Bu millet Allah\'a ve Peygamberine gönülden derinden bağlı necip bir millettir. Canından malından önce Allah\'ı ve Peygamberi gelir. Onların emirlerini her şeyin üzerinde tutarlar.

Cehalet döneminde kız çocukları diri dedi kumlara gömülürken Yüce Mevlam Kur\'an-ı Kerim\'inde bu durumu Nahl, 16/58 de \"Birisine bir kız çocuğu müjdelenirse, üzüntüsünden yüzü simsiyah kesilir...\" hitabıyla inançsız insanların neler neler yapabileceğini bizlere nakletmektedir.

İslam geldi. Dünyanın yüzü güldü. Anaların gözyaşları dindi. Evlere huzur selamet geldi.

Benim Peygamberim dinimizin kız çocuklarına verdiği önemi, fazileti birçok mübarek sözleriyle bereketlendirmiştir.  Benim Mevla’m \"O peygamber kendiliğinden konuşmaz, Onu Biz konuştururuz\" demekle, Onun Hadislerinin en yüce sözler olduğunu bildirmektedir.

Kadın İslam’la şeref kazandı. O yüce Peygamber \"Kız çocuğunu güzelce terbiye edip, Allahü Teâlânın verdiği nimetlerle bolluk içinde yedirir giydirirse, o kız çocuğu onun için bir bereket olur, Cehennemden kurtulup kolayca Cennete girmesine vesile olur\" ve \" İki kız evladına güzel muamele eden, mutlaka Cennete girer\" gibi/benzer kelamlarıyla kız evladın değerine, kıymet yetmeyeceğini anlatmaktadır.

Yine Peygamberim;\" Çarşıdan turfanda meyve alıp evine getiren, sadaka sevabı alır. Getirdiği meyveyi, erkek çocuklarından önce kız çocuklarına versin! Kadınları, kızları sevindiren, Allah korkusundan ağlayanlar gibi sevap kazanır. Allah korkusundan ağlayanın bedeni de Cehenneme haram olur\" demekle çocuğa, kadına kız çocuğuna verdiği önem ortaya konmaktadır.

Şimdi ne oldu da toplumda şiddet huzursuzluk arttı. Evlerde huzur, afiyet kalmadı. Babalar analar çocuklarına söz geçiremez hale geldi. Ne oldu da çocuklar babalarına, kocalar hanımlarına zulüm etmeye başladılar.

Bu necip millet; dini için, vatanı için ve namusu için canını vermekte bir dakika tereddüt etmez. Bu kutsal değerlerin mücadelesinin karşılığının cennet olduğunu bilir. Bu din bize, komşun için istemediğini kendin için de istemeye hakkın yok der. Her Müslümanın emaneti, namusu kendi namusundur der.

Bütün bunlar ortada iken o halde ne oldu da biz bu hale düştük. Gelin her birimiz oturup bunun muhasebesini yapalım. Türkün ve Müslümanın en büyük özelliği dürüst ve namuslu olması değil midir? Aman ha düşmanları sevindirmeyelim.

Yeniden Müslümanlığımızı gözden geçirelim. Sevgi, şefkat ve merhametle yeniden donanalım. Din ve vatan düşmanlarının, hele hele içi boşalmış batı medeniyetinin kadın erken eşitliği, toplumsal cinsiyet eşitliği, feministlik vb. konularda bu millete, bizlere öğretebilecekleri bir harf bile yoktur. Bu millet, Nisâ sûresinin, Hucurat sûresinin anlamını hayatlarında uygulasınlar yeter.

Allah’ım birlik ve beraberliğimizi bozmasın, zalime fırsat vermesin.

Müslümanlara akıl ve izan versin. 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber