İlk Sela, İlk Cuma, İlk Namaz ve Karaman OSB Merkez Cami

Karaman’da yapımına Kamil Uğurlu döneminde 2013 yılında başlanan Karaman Organize Sanayi Bölgesi Merkez Cami, dün kılınan Cuma namazı ile ibadete açıldı.

Farklı bir mimarisi olan cami 3500 kişiye ibadet imkânı veriyor.

Yaklaşık 5 yıllık bir çalışma, birçok hikâyecik barındıran bir çalışma ve nihayetinden ortaya çıkan şahane bir mabet…

Bir gün cami yapım aşamasında iken oradan geçerken Süleyman Özkaya Beyi görmüştüm. Biraz dert yanmıştı. Bazı sanayicilerimizin yardımcı olmada gevşek davrandıkları konusunda.

Ama mabet Allah’ın. Yardımcısı da elbette Allah! Ama geç oldu, ama güç oldu, ama bitmesi murat olunmuş ki oldu!

Cami yapma ve yaşatma derneğinde birçok değerli isim var. Caminin yapımında ama az ama çok desteği olan birçok kimse var.
Ama her daim dertlenen Hasan Baş, Süleyman Özkaya, Levent Çolakoğlu gibi isimleri teşekkür etmeden geçemeyiz.

Cuma namazı öncesi saat 12:00 sularında OSB’de çalışanlar ve açılışa gelenler için İşlersan bünyesinde yemek ikramında bulunuldu.

as11-002.jpg

[Detaylı Fotoğraf Galerisi]

Aynı saatlerde cami bahçesinde Kurban kanı akıtıldı, eti Kur’an Kursu talebelerine gönderildi.

Karaman protokolünden, sanayicilerinden birçok isim orada hazır bulundu. Adeta bir bayram havasında geçen cuma vaktine ortak oldular.

Cami ve çevresinde, müdürlüğü döneminde başlattığı Yeşil OSB projesi ile birçok alanın yeşillendirilmesi ile Yasin Ünüvar’ın gayretinin ne noktaya geldiğini gördük.

Cami çevresinde geniş bir alanda ağaçlandırma çalışması yapılmış. Bu çalışmaya cami bahçesi de ilave edilmiş. Programa katılan protokol üyeleri ve sanayiciler fidan dikiminde ayrı bir muhabbet sergilediler.

Cuma namazı öncesi Karaman İl Müftüsü Muhammed Nuri Ketenci vaazında birlik beraberlik vurgusu yaptı. Caminin ibadete acımasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Emeği geçenler için dua etti.

Yapılan hatimlerin duası yapıldı, askerimiz için dua edildi.

Hocaların okuduğu ikili ezan ile cemaat mesh olurken, Cuma hutbesi caminin ön kısmında farklı bir yapıda yapılan minberde okundu.

Ez cümle yapımında, açılışında emeği geçen, bir tuğla koyan, gayret eden ve Karama’a böyle güzel bir madeti kazandıran herkesten Allah razı olsun.

Darısı Karaman’ımızın musallası olacak mezarlık girişinde büyük yük kaldıracak Ahmet Yesevi Cami’sine, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi camisine…

Haydi bir tuğla da siz koyun…

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber