Karamanlı Genç Dilara’dan Acı Haber Geldi

Karaman’da yaşayan Dilara Çağlayan, ailesi ile birlikte topladıkları mantarı yedikten sonra zehirlenmiş, kardeşinden yapılan Karaciğer nakli ile hayat mücadelesi veriyordu.

Karaman'da yaşayan Çağlayan ailesi, buldukları mantarları topladıktan sonra yediler. Ancak, anne Türkan Çağlayan (51), baba Celalettin Çağlayan (55) ve Dilara Çağlayan, mide bulantısı, ishal ve kusma gibi şikayetlerle rahatsızlandı. Aile, sağlık sorunları nedeniyle önce Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu ve ardından Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'ne sevk edildi.

Baba Celalettin Çağlayan, tedavilerinin ardından sağlığına kavuşarak hastaneden taburcu edildi. Anne Türkan Çağlayan'ın sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi.

Ancak Dilara Çağlayan'ın karaciğeri iflas ettiği ve hayatta kalabilmesi için kardeşi Ayşe Çağlayan'dan yapılan bir karaciğer nakli gerçekleştirildi. Dilara, Eskişehir Anadolu Üniversitesi öğrencisi olan kardeşinin bağışladığı karaciğerle yeniden hayata tutundu.

Olayın ardından Sağlık bakanı Fahrettin Koca duruma ilişkin sosyal medyadan şu açıklamayı yapmıştı;

“Karaman’da mantardan zehirlenen bir genç hanım, karaciğer nakli ile hayata döndü. Nakil, ankara bilkent şehir hastanemizde yapıldı. Anne ve baba, hastaneye yatırılarak tedavi edildi. Mantar zehirlenmelerinde her 100 hastadan 3’ü hayatını kaybediyor. Zehirlenmelerin bir kısmında böbrek ve karaciğer yetmezliğine yol açabilen ciddi durumlar oluşuyor. Dünya genelinde 6 binden fazla mantar türü var ve bunlardan en az 100'ünün hayatı tehlikeye sokan zehirli çeşitler olduğu biliniyor. Zehirlenme riskinden kaçınılması için doğada bulunan mantarların tüketiminden kaçınılması ve kültür mantarlarının tercih edilmesi gerekir. Hastalarımıza geçmiş olsun diyor, karaciğer naklini ve tedavileri başarıyla gerçekleştiren ekiplerimizi kutluyorum.”

Olayın ardından Dilara’dan üzücü haber geldi. Karaciğeri iflas eden genç kızın hayatını kaybettiği öğrenildi.

caglayan1.jpg

caglayan2.jpg

caglayan3.jpg

caglayan4.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber