Asgari Ücret  Zammı

Asgari Ücret Zammı

Asgari Ücret 2023 İkinci Yarısında 13.414 Lira Brüt, 11.402 Lira Net Olarak Belirlendi

 ''Asgari Ücret Ara Zammı Belirlendi: Bakan Vedat Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, asgari ücrete yapılacak ara zam oranını belirleme çalışmaları kapsamında yaptığı üçüncü toplantı sonrasında yeni rakamı açıkladı.''

Bakan Işıkhan, gelecekte de sosyal barışın ve çalışma barışının sürdürülmesi için çaba gösteren herkese teşekkür ettiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Herkese minnettarlığımı sunmak istiyorum; çünkü geçmişte olduğu gibi gelecekte de sosyal barışı ve çalışma barışını sürdürebilmek için emek veren herkesin katkısı büyük. 2023'ün ikinci yarısında uygulanacak brüt asgari ücret miktarı 13 bin 414 lira olarak belirlendi ve net asgari ücret ise 11 bin 402 lira oldu.

Bu ara zam oranı, enflasyonun oldukça üzerinde bir refah payını içermesi açısından önemli. Geçtiğimiz yılın ikinci yarısına kıyasla asgari ücreti %107 oranında artırdık. 2002 yılına göre nominal olarak 61 kat, reel olarak da yaklaşık %312 artış sağladık. Bu sayede çalışanlarımızı enflasyon karşısında koruyarak refah artışından adil bir şekilde faydalandırmış olduk.

Ayrıca Bakan, asgari ücret desteğinin geçtiğimiz 6 ayda 400 lira olduğunu ancak önümüzdeki 6 ayda 500 lira olarak uygulanmaya devam edileceğini açıkladı.

İlgili Haberler

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber