Niğde’de Alkol Satışları Denetlendi

Niğde’de Alkol Satışları Denetlendi

Niğde İl Gıda Tarım ve Orman Müdürlüğü kontrol ekipleri halk sağlığını korumak ve piyasa güvenliğini sağlamak için iş yeri denetimlerini sürdürüyor.

Niğde İl Gıda Tarım ve Orman Müdürlüğü kontrol ekipleri, halk sağlığını korumak ve piyasa güvenliğini sağlamak amacıyla iş yerlerinde denetimlerini sürdürüyor. Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, tüketici güvenliği ve haksız rekabetin önlenmesi için gıda iş yerleri ve içki satış yerlerine yönelik denetimlerin sıklaştırıldığı vurgulandı.

Açıklamada, her yıl 31 Aralık tarihinde gerçekleşen yılbaşı kutlamaları nedeniyle alkollü içki satışında artış yaşandığına dikkat çekilmiş, bu artışın halk sağlığı açısından olumsuz etkiler yaratabileceği ve kaçak içki satışının ölüm vakalarına neden olabileceği ifade edildi. Bu nedenle, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü kontrol ekiplerinin, 31 Aralık 2023 günü ve öncesinde açık alkollü içki noktaları ile perakende alkollü içki satış noktalarında denetimleri sıklaştırdığı belirtildi.

Denetimler, 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu, 4733 sayılı Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkol Piyasasını Düzenleme Daire Kanunu ve 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri ve Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu kapsamında gerçekleştirilmektedir. Bu çerçevede, tüketici güvenliğinin sağlanması ve haksız rekabetin önlenmesi amacıyla gıda iş yerleri ve içki satış noktalarındaki denetimlerin titizlikle sürdürüldüğü vurgulandı.

aw109836-01.jpg

aw109836-02.jpg

aw109836-03.jpg

aw109836-04.jpg

Niğde’de Alkol Satışları Denetlendi

Niğde’de Alkol Satışları Denetlendi

İlgili Haberler

Kaynak:Niğde Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber