Bugün hep birlikte Türkiye olma zamanıdır!

ABD dolar üstünden operasyon çekiyor mu?  Trump bir tweet atıyor dolar hop yükseliyor, şu saate kadar Brunson’ı vermezseniz sonuçlarına katlanırsınız diyor hoppp dolar uçuyor. Adamlar açık açık ülkemizi tehdit ediyor ve siz hala tek sebebin ekonominin düzgün yönetilmemesi olduğunu düşünüyorsanız tekrar düşünün derim.  Sadece bize değil aslında tüm dünyaya ayar vermeye çalışıyorlar. Brunson bahane, haddinizi bilin diyorlar. Ne işin var Ortadoğu’da ne işin var Afrika’da ne işin var Uzakdoğu’da? Çin, Rusya sıcak ilişkiler kurmak filan senin neyine? Sen Ermenistan, Yunanistan gibi komşu devletlerle sınır sorununa geri dönsene diyorlar. Silah üretiyormuşsun üretme saman neyine yetmiyor, PYD’ye ülke kurdurmam diyorsun sen önce kendi ülkeni yönetsene, Filistin’i Arakan’ı ezilen İslam coğrafyasında her kim varsa hamiliğini yapıyormuşsun sen önce kendini kurtarsana diyorlar. Aynı zamanda  bu dünyaya da bir mesaj, bakın biz istersek bir mermi bile atmadan ülkeleri darmadağın edebiliriz diyorlar. Onlar diyorlar da bu defa sert kayaya tosladılar her şeyden önce bu milletin dik duruşunu, ferasetini, vatan sevgisini görmezden geliyorlar. Bu ülke kendisine karşı bir saldırı olduğunda topyekün mücadele ruhuna sahiptir.  Tabi bu savaşın iktidarın olduğunu söyleyip biz aynı gemide değiliz diyenleri yekün kısmına hiç katmıyorum. Aslında doğru söylüyorlar biz hiç aynı gemi de olmadık onlar hep sömürgeci düzenin gemisindeydi. Yardımcı kaptanları bazen ABD oldu bazen İngiltere bazen İsrail ama kaptanları hep para oldu. Onların gemisinin rotası paraya bizim gemimizin rotası halka ve hakka. O yüzden haklılar aynı gemide değiliz zaten olmak da istemeyiz. Yahu o beğenmediğiniz Kuveyt ile Katar kadar olamadınız mı? Bu kadar mı kin nefret bürüdü gözlerinizi kendi ülkenize karşı.

Ellerini ovuşturup dövizin yükselmesini seyreden içimizdeki İrlandalılardan bahsetmiyorum bile. Bir de her şeyi eleştiren sonra da biz demiştik diyen bir güruh var. Sizin söylediklerinizden hangisinin doğru olduğunu bile anlayamıyor artık toplum çünkü inandırıcı değilsiniz. Neden mi? Bu ülkede yapılan binlerce hizmetin hiçbirinden sonra ADAMLAR çalıştı diyemediniz çünkü. Şimdi ne derseniz deyin yalancı çobana döndünüz.

Ne övmeyi becerebiliyoruz ne de eleştirmeyi. Kimisinin yapış yapış salya akıyor ağzından ülke krize girse de havlasam diye, kimisi el pençe divan ne takla atsam da şu koltuktan şu koltuğa zıplasam diye.

İğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır diye bir atasözü vardır. İktidar hiç mi hata yapmadı ya da ısrarla yapmaya devam etmiyor mu? Akrebin doğasında sokmak var bunu biliyoruz ve küresel oyuncu olacaksak bize ellerinde ne var ise saldıracaklarını da biliyoruz o zaman neden buna hazırlık yapmadık? Neden hala üretim ekonomisine yeterince önem vermiyoruz? Neden o kadar çok yetişmiş eleman varken yabancı yatırımcının tedirgin olacağını bile bile akrabalardan bakan yapıyoruz? Bunlar ülke olarak kabullenmemiz gereken hatalar. Bunu göremezsek dış güçlere ihtiyacımız olmaz krizlerle karşı karşıya kalmak için. Önümüzde ki süreçte ayakları daha fazla yere basan kararlar almalıyız.

Bankalarda milyonlarca milyarlarca doları olanlar elini taşın altına koymalılar. 2001 krizi sonrası rahatlayan ekonomi de iktidarın politikaları sayesinde zengin olanlar, iktidara yaranmak için her fırsatta şov yapan o kodamanlar çıkarın dolarlarınızı bozdurun, zira bizde hiç olmadı. Hani kirasını dolarla alanlar özellikle AVM yönetimleri hadi TL’ye çevirin kiraları. Hani vergi cezalarını uzlaşma yoluna gidip sıfırlayan babayiğitler ödeyin bakalım devlete vergilerinizi. Hani namuslu esnaf kardeşim vergi levhalarınıza bakıyorum hep zarar gözüküyor doğru beyan verin. Herkes devleti için kendi kapısının önünü süpürse ülkede pislik kalmaz.

Tüketici kardeşlerim ithal ürün hayranlığını bırakalım yerli malını kullanalım ülkemizde günlük yaşamımızda kullandığımız tüm ürünlerin yerli üretimi de bulunmaktadır.  Bu arada sanayici kardeşim sende yerli malı kullanıyoruz diye fiyat yükseltmeye kalkabilirsin, yapma! Araba ve telefon değiştirmeyelim bir süre, telefon değiştireceksek de onun da yerlisi var en azından bir süre deneyelim yerli telefonları ne dersiniz? Kaybedecek neyimiz var ama kazanacak çok şeyimiz var en başta da vatanımız.

Bu millet tarih boyunca esareti kabul etmemiştir. Manda ve himayeyi hangi şartlar altında olursa olsun reddetmiştir. Bugün bu ekonomik saldırılara karşı yeni bir bağımsızlık mücadelesi vereceksek Hasan Tahsin olmanın Nene Hatun olmanın Seyit Onbaşı olmanın tam zamanıdır. Bugün hep birlikte Türkiye olma zamanıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber
1 Yorum