Ekonomide İftar Kazanımları

Dün bölgede bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ilimize geldi. Akşama doğru 19.00 saatlerinde OSB çıkışında sade bir karşılama ile Ak Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü ve il teşkilatı, Karaman Millet Vekilleri Recep Konuk ve Recep Şeker,   Karaman Valisi Murat Koca ve protokol üyeleri tarafından karşılandı.
Karşılama Vali Koca için ayrı bir anlam daha ifade ediyordu. Zira Denizlili olan Bakan Zeybekçi ile Denizli üzerinden ayrı bir hukuk bulunmakta.

Karşılamada ülkemizde bazen görülen davullu zurnalı bol parti üyesi ile yapılan şaşalı ve eleştiriye açık olayların yaşanmadığı gözlendi.

Ziyaretin yoğun bir ramazan programında daha önceden düşünülen vakitte değil de ani gelişen bir olay gibi görünmesi evdeki programları karıştırsa da Türkiye’nin şu anda içinde bulunduğu durumu ve Bakan Bey’in yoğun programı göz önüne alınınca çok da üzerinden durulacak bir durum olmadığı anlaşılabilir.
Ak Parti İl teşkilatı da böyle düşünmüş olmalı ki az zamanda ne kadar verimli bir program olabilir düşüncesiyle hareket ettiler.

Zeybekçi, Karaman Valiliği ve Karaman Belediyesi ziyaretlerinde gündeme ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ziyaretler sonrası kalede bulunan bir işletmede Ak Parti Teşkilatı ile buluşan Zeybekçi, iftar sonrası yaptığı konuşmada gündemi değerlendirdi.

Son olarak Tartan Konağı’nda Sanayici İş Adamları ile bir araya geldi. OSB yönetimi ve iş dünyasında bulunan stk temsilcileri ile OSB sorunları ve karşılaşılan ekonomik problemler masaya yatırıldı. Özellikle Orta Doğuda yaşananların Karaman ekonomisine etkileri ve bu bölgede bulunan bazı devletlerin uyguladı gümrük politikaları nedeni ile sanayicilerin karşılaştığı zorlukların çözümü konusunda nelerin yapılabileceği konuşuldu. İhracatta tanıtım gruplarının sektörü tam temsil edememesinden ve şahsi yaklaşımlarından bahsedildi.

Bakan yatırım konusunda diğer bölgelerle kıyas yapmanın hatalı olacağını onun yerine bu bölgede ileri teknoloji ile nasıl bir stratejik yatırım yapılarak kazanımlar elde edilmesi gerektiğini ifade etti.

Zeybekçi OSB için bir de hedef belirledi. Karaman’da Tarımsal Sanayi için kurulacak serbest bölgenin ülkede bir ilk olacağını Karaman’a kazanımları olacağını ifade etti.

Bakan Nihat Zeybekçi sanayicilerle sohbetin ardından 23sularında Karaman’dan ayrıldı.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber