Hızlı Okuma ve İrade İle Süper Başarı

Sağlam bir irade birleşen ‘hızlı okuma teknikleri’ ile başarıyı yakalamak daha kolaydır. YGS sınav sonuçları açıklandı. Sınav birincisinin esprili bir yaklaşımla ‘ hayvan gibi çalıştım’ sözünün altında çalışmaya dair sağlam bir iradenin yattığını gösterir.

Geleceğe dair isteklerimizi kafamızda tam anlamıyla netleştirdikten sonra sevdiğimiz işin peşinden koşacağımız ‘gücün’ heyecanı bize çalışma ‘azmi’ verecektir. Bir de günümüzün hızla akan şartlarında iyi ve ‘hızlı okuyucu’ olmak sınav başarılarını perçinleyecektir.

Karaman’a sınav başarısında yıllarca emek vermiş Cemalettin hocamın facebook hesabındaki sınav öncesi bir uyarısı bir hayli dikkatimi çekti. Hacam sınav adaylarına son bir hafta yeni konu çalışmalarını değil daha çok ‘eski konu tekrarları’ yapmalarını söylüyordu.

Öğrendiğimiz bilgileri sistemli olarak  tekrar edersek öğrenme daha çok gerçekleşecektir. Ve tamda bu sırda hızlı okuma teknikleri devreye girmektedir. Teknikler sayesinde daha önce öğrendiğiniz bilgilerin tekrarı çok kolay olmaktadır. Ve bir kaç tekrarla öğrenme daha çabuk gerçekleşmektedir.

Bir saat içinde alınan bilgi tekrar sistemi ;
1. tekrar: 10 dakika geçtikten sonra 10 dakika süreyle
2. tekrar: 24 saat geçtikten sonra 5 dakika süreyle
3. tekrar: 1 hafta geçtikten sonra 3 dakika süreyle
4. tekrar. 1 ay geçtikten sonra 3 dakika
5. tekrar: 6 ay geçtikten sonra 3 dakika
6. tekrar 1 yıl geçtikten sonra 3 dakika
 Yukarı da görüldüğü gibi 6 ay önce öğrendiğimiz 1 saatlik çalışmanın tekrarı 3 dakikadır.
LYS sınavları haziran ayında olacak. 3 aylık bir zamanı hızlı okuma teknikleri ile birleşen sağlam bir irade ile başarıya götürebilirsiniz. Ama öncelikle kazanmaya dair inancını perçinleştirmeli ve çalışmayı sürekli hale getirecek inancı kendinizde bulmalısınz.

Hızlı okuma ile öğrendiğimiz bilgiler daha çok ve daha çabuk öğrenilmektedir. Çünkü hızlı okurken beynimizin düşünme hızına yetişeceğimiz için motivasyonumuz daha iyi olacaktır. Hızlı okuma daha az zamanda daha çok bilgi öğrenmek demektir.

Genel olarak okuma hızımız 200 250 kelime arasında değişmektedir . Eğer özel bir gayret gösterilmemişse bu hızda bir artma olmaz. Ama hızlı okuma teknikleri ile 500 kelime üzerine çıkmanız sınavlardaki başarınızı yükseltecektir. 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber