Her Şey Bir Yana Şimdi Hizmet Zamanı!

Geçtiğimiz yıl bu aylarda başlayan aday adaylıkları süreci ile ülkemiz bir seçim temposuna girdi. Maalesef birçok şeyin siyasete endeksli olduğu ülkemizde seçimle yattık kalktık. Bazıları için bu güzel bir mazeretti ve yaşanan bir yıllık süreci seçim hengamesine yıktı.

Haziran seçimlerine kadar kitlenen bazı ekonomik dengelerin seçim sonrası düzelmesi beklenirken sandıktan 4 bilinmeyenli bir denklem çıktı ki bunu çözmek mümkün de olmadı.

Sonrasında gerilen ekonomi, patlayan terör olayları derken ikinci seçim sürecine geçildi. İddiaların havada uçuştuğu herkesin birilerini yaftaladığı hatta aynı siyasi görüş içindeki kişilerin birbirilerini sevmedikleri gruplardan diye fişledikleri bir dönem yaşandı.

Hatta öyle oldu ki Karamanlı vekilimiz Lütfi Elvan bile bir git gel yaşadı.

Ve nihayet Kasım seçimleri de tamamlanmış oldu. Sandıktan Ak Parti için anketçilerin bile tahminin üzerinde bir sonuç çıktı. Ak Parti Karaman il teşkilatı Başkan Nazmi Ünlü ile Haziran seçimlerine göre daha temkinli bir seçim süreci geçirdi. Ve istediğini aldı. Recepleri yeniden meclise gönderdi.

Ak Parti adına bir başarı da Mersin’de yaşandı. Haziran seçimine göre daha başarılı olunan zor bir şehirde Lütfi Elvan ile başarılı bir sonuç alındı.

Bir seçim döneminin özeti böyle iken çıkan tablo ise Karamanlıları sevindirdi. Konyalı Başbakan Ahmet Davutoğlu Anadolu bağrından olduğu için çok seviliyor. Karamanlı Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Ulaştırma Bakanlığı olmazsa bile “reformlardan sorumlu” başbakan yardımcısı olabileceği konuşuluyor. Bunlarla beraber Davutoğlu’nun Tarım Bakanlığı konusunda Recep Konuk’tan yana olduğu konuşuluyor.

Tabi Karaman’dan çıkıp Ankara’ya yaklaştıkça siyaset rüzgârı farklı esiyor ve bazı hesaplar yapılıyor olsa da Karaman “kabinede olsun bizden olsun” diyor.

Artık ne diyelim “Her şey Bir Yana Şimdi Hizmet Zamanı!”

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber