Yaz Tatili Hızlı Okuma Semineri İçin Bir Fırsat

Teknolojinin hızla geliştiği bir zamanda yaşıyoruz. Biz akıllı telefonlara alışmaya çalışırken çocuklarımızın yarınlarda hangi teknolojik gelişmelere muhatap olacağını bilmiyoruz. Geleceğin hızına yetişmek ise kitap okuyan, düşünen ve üreten gençlik ile olacaktır.

Bu günün şartlarında sokakta, internet kafede öğrendiği yazılım ile devasa  işler başaran bir gençlik var. Ve gelinen noktada her eve bilgisayar girmiş, okullar internet ile donatılmış durumda. Kodlama dersleri de yakın bir zamanda müfredatta yerini alacak. Kodlama dersleri bir çok ülkenin en popüler dersleri arasına girmiş durumda. Kitap ile barışık bir gençlik ile ülkemizde bu devasa gelişmelerden nasibini alacaktır.

Her  son 27 yılda ortaya çıkan yeni bilgi tarih boyunca ortaya çıkan bilginin 3 katıdır. Buda yeni bilgiler öğrenmek için okumaya ne kadar ihtiyaç duyduğumuzu göstermektedir.

Günümüz yaşantısında kitaptan hızla uzaklaştığımız aşikardır. Ancak yeni bilgi öğrenmenin heyecanını keşfetmek, yaptığımız işlerde ve normal yaşantımızda öğrenmenin gücünü hissetmek için düzenli okumaya ihtiyacımız var. Bir hızlı okuma semineri ile kitaplarla aranızı düzeltmeniz mümkündür.

Bu gün dünyaca meşhur Anthony Robbins’in hikayesi her zaman ilgimi çekmiştir. Gençliğinde ruhen ve bedenen bir takım sıkıntılar yaşamakta olan Robbins bir hızlı okuma seminerine katılır. Ve iki sene içerisinde 700 den fazla kitap okur. Sınırsız Güç, İçindeki Devi Uyandır gibi kitapları kaleme alır. Bu gün Robbins seminerlerine özel jeti ile gittiği gibi binlerce seminer ile insanların hayatına yön vermektedir.

Bu yaz tatili süresinde hızlı okuma semineri mutlaka alınmalı. Hızlı okuma ile dikkat ve yoğunlaşma oranımız % 50 oranında artmaktadır. Bu hızlı okuyanın daha iyi anladığı anlamına gelir.

Bir araştırmada 15 yaş gurubu okuduğunu anlama seviyesinde 42 ülke arasında 37 sırada geldiğimiz görülmektedir. Okuduğunu anlayan, başarılı bir gençlik için okumaya ihtiyacımız var. Eğitim süresince kitap okumayan öğrenciler hayata atılınca tamamen kitaptan uzaklaşmaktadır.

Hızlı okuma semineri alarak ve bütçenizden kitaplara yatırım yaparak düşünce ufkunuzu genişletebilir ve öğrenmenin keyfine varabilirsiniz. Üstelik sınavlardaki başarınızda hızla artacaktır. Bu gün sınavlarda yaşanan en büyük sıkıntılardan birisi zaman yetiştirememektir.

Biraz param olursa kitap alırım; eğer artarsa yiyecek ve giyecek alırım diyen Erasmus ne güzel söylemiştir. Oysa günümüzde kitap ihtiyaç listelerimizin arasından çıkmak üzeredir. Hızlı okuma seminerleri ile yeniden kitaba ve öğrenmeye merhaba diyelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber