Karaman’ın Mart 2019 Yerel Seçim Mesaisi – Aday mı? Parti mi?

Türkiye son olarak Mart 2014’de yerelde mahallesini, şehrini yönetme yetkisini verdiği kişileri yine bir mart ayında, 2019 yılı 31 Mart gününde yeniden belirleyecek.

Ülke insanı 2014 Yerel seçimlerinin üstünden geçen yıllarda birçok seçim ve olayla karşılaştı.

Seçmen yerel seçim sonrasında;

Ağustos 2014’de Onikinci Cumhurbaşkanı Seçimi,    

Haziran 2015’de 25.Dönem Milletvekili Genel Seçimi,  

Kasım 2015’de 26.Dönem Milletvekili Genel Seçimi,    

Nisan 2017’de 2017 Halkoylaması ve son olarak da

Haziran 2018’de Cumhurbaşkanı Ve 27.Dönem Milletvekili Genel Seçimi için sandık başına gitti.

Bazı Belediye Başkanlarının projeleri, hedefleri bu kadar hengâmenin yaşandığı ülke gündeminde geri planda kalırken, bazı başkanlarda bu hengamenin arkasına saklanarak yerel meselelere çözüm üretemedi.

Şimdi seçmen bir yandan geçen süre zarfında yaşananların yerelde yansımalarını tartarken bir yandan gönül verdiği siyasi partiyi tartarak seçim günü sandıkta hür iradesi ile oyunu kullanacak.

Geçen süre zarfında yaşanan darbe girişimi sonrasında fetö ile mücadele konusu, PKK ile mücadele konusu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yapılan ittifaklar ve sonrasında karşılıklı verilen tavizler ya da anlaşılamayan konular, ülke meseleleri konuşulurken özellikle bazı çevrelerce uygulanan algı bombardımanları ile yaşanan taraflaşmalar.
İşte bütün bunların ışığında vatandaş ölçecek, tartacak ve oyunu kullanacak.

İşte bu noktada Karaman Habercisi olarak vatandaşlarımıza şu soruyu soruyoruz.

31 Mart 2019 Seçimlerinde vereceğiniz oyun rengini ne belirleyecek?

* Aday mı?

* Siyasi Parti mi?

Bu mini anketimize www.karamanhabercisi.com sitemizden, “Karaman Habercisi” facebook sayfamızdan ve “Karaman Habercisi” twitter sayfamızdan erişebilirsiniz.


 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber
2 Yorum