Kodlama, artık hayatımızın bir parçası

Kodlama kelimesi 2017 yılında en çok aranan kelimeler arasında yer aldığına göre, önümüzdeki yıllarda teknoloji ile daha çok hemhal olacağız demektir. İngilizce eğitiminin ilkokulun ilk yıllarına kadar inmesi, teknolojiye dair alt yapıyı daha iyi çözümleyecek çocukların yetişmesini sağlayacak.

Bir web sitesinin kodlarına baktığımız zaman İngilizce kavramların olduğunu görmekteyiz. Yabancı dil ile arası iyi olmayan, kodlama ile de pek anlaşamayacaktır. Çocuklar artık teknolojinin mutfağını merak ederek yetişiyorlar. Akıllı telefonlarda oyun oynamaktan bıkan çocuklar artık oyun yazacaklar. Bu ise ilerleyen yıllarda e ile başlayan uygulamaların daha da çoğalmasına vesile olacak.

2000 li yıllarda kodlama ile tanışan gençler hepsiburada, gittigidiyor gibi sistemler inşaa ettiler. Ayrıca e-okul ve EBA gibi eğitim uygulamaları hızlıca hayatımızda yer aldı. Ve günümüzde çok aktif olarak bu gibi sistemleri kullanmaktayız. Belki bu sistemler kurulurken pek anlaşılmamıştı ancak şimdi kodlama kelimesi çok aranan kelimeler arasında yer aldı. 

Bir ilimizde SODES projelerinin ağırlığının kodlama eğitimine ayrıldığını duyunca çok sevindim. Bizler kodlama kelimesinin gücünün farkında olsak ta kod yazma işinden uzak kaldık. Ancak çocuklarımız bu eğitimi okulun ilk yıllarından itibaren almaya başlıyorlar. Bu yarınlar adına büyük bir başarının haberi demektir. 

Kitap okuma işini ilkokulda halleden çocuklarımız daha sonraki yıllarda bilgilerine bilgi katarak devasa sistemler inşaa edeceklerdir. İlkokul dedim, çünkü artık okumak eylemi hayatımızda daha az görülür oldu. Her nfde kadar kitap okuma alışkanlığını kazanmış olsak ta bir yerden sonra teknoloji hayatımızda daha çok yer alıyor. Ahlak ekseninde yetişmiş, kitap okumayı seven ve kodlama bilen gençler yarınlarda ülkemizi zirveye taşıyan güç olacaktır. 10 yıl öncesinde kurduğumuz e-okul sistemi bile birçok dünya ülkesi tarafından ilgiyle takip edilmektedir. Ve sistem, her geçen gün daha da gelişmektedir. 

Evlerimizde kitap eksik olmasın ve kodlama bilen çocuklarımız yarına imza atsın. Merak, bilgiyi de beraberinde getirecektir. Kitap okumayı seven çocuklarımız, okumasa da bilginin peşinde koşarken mutlaka kitap ile tanışacaklardır.

Ahlaklı, kitap okumayı seven, kodlama bilen bir gençlik temennisi ile.

Fatih Bircan – Eğitimci Yazar

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber