Seçim Maratonu Başladı

Seçim tarihinin açıklanmasıyla beraber ilimizde de aday adayları vitrine çıkmaya başladı. Tüm partilerde aday adaylarının sayısının yüksek olması ülkemiz siyasal hayatı için çok sevindirici bir gelişmedir. Fakat bu aday adaylarından hangilerinin aday gösterileceği konusu her zaman büyük bir dikkat ve liyakat gerektirmektedir.

Hangi siyasi fikre mensup olursa olsun inancım odur ki tüm adaylar memleket sevdasıyla bu yola çıkmışlardır. Ama tarih bize göstermektedir ki bu makam sahiplerinin büyük bir kısmı ganimet sevdasıyla yolu sonlandırmaktadırlar. Zaten her seçim döneminde olduğu gibi nasıl tabela partileri varsa tabela adaylar da ortaya çıkmaktadır. Bu tür tatlı su kurnazlarının amacı elini taşın altına koymuş gibi gözükerek seçim sonrası bürokrasi de veya ticari hayatında daha üst noktalara tırmanmaktır. Maalesef ülkemiz demokrasi tarihinde bunun örnekleri sayılamayacak kadar fazladır. Bu sebeple tüm siyasi partiler bu süreçte ince eleyip sık dokumalı ve adaylarını ona göre belirlemelidirler.

Özellikle bizim gibi kendine münhasır küçük illerde alınan oy, siyasi parti liderlerinin davranışlarının yanında kimlerin aday gösterildiğiyle de paralellik göstermektedir. Bu seçimde de mutlaka bu durum göz önünde bulundurulup aday adayı oldukları partinin içerisinde uzun yıllar görevler almış ve bu görevler dolayısıyla bir çok şeyden feragat etmiş bireylerin ön plana çıkması daha muhtemeldir. Herkes tarafından bilenen bir gerçek varsa siyasete girip temiz kalabilmek çok zordur. Siz temiz kalmak için uğraşsanız bile etrafınızda ayağınıza bulaşmak için dolaşan çamurlar da çoktur ( Siz siz olun bir an önce bu çamurlardan kurtulun). Asıl önemli olan temiz kalmış ve gönlümüzde hoş bir seda bırakmış kişilerin aday gösterilerek önce ülkemiz sonra ilimiz için faydalı olacak bireylerin bizi temsil etmesini sağlamaktır.  Fakat temsil edecek kişilerin kendilerini kaf dağının ardında görmeyecek, vatandaşın telefonuna çıkacak, meclis kapılarında saatlerce bekletmeyecek, gerçekten acilen ilimiz için yapılması gereken işlere can siperane koşacak tecrübeli ve dinamik bir kadrodan oluşması temennimdir. Ayrıca bu dönem gençlik kollarında yetişme adayların da siyasi partiler tarafından rağbet göreceğini düşünüyorum. Siyasette malda zengin değil imanda zengin gençlerin yer alması bu ülkeye çok büyük değer katacaktır.

İlimiz ve ülkemiz için kaçınılması gereken şey ise kısa zamanda partilerde hızlı yükseliş kaydetmiş fakat özünde ve fikrinde partinin fıtratıyla alakası olmayan sipariş insanların aday gösterilmesidir. Bu yanlışa düşen siyasi partiler sandıkta büyük hezimet yaşayacaktır. Bu seçim unutulmamalıdır ki başkanlık ve milletvekiliğinin ayrı ayrı oylandığı  bir seçim olacaktır. Yani istatistiksel olarak seçmenin başkan adayını desteklerken milletvekili adayını desteklemiyor olması aday tercihlerinde yanlış yapıldığının göstergesidir. Ya da tam tersi de olabilir seçmen vekillik için desteklerken başkanlık için destek vermeyebilir. Bu durum göstermektedir ki halk nezdinde muteber adaylarla seçime gitmek tüm siyasi partiler için önem teşkil etmektedir.

Herşeyden önemlisi bunu bir harp hali yerine bayrak yarışı olarak görmek ülkemiz ve ilimiz için en hayırlı olanıdır. Müstakbel ankaralıların ilimize akgünler getirmesi ve bayram havasında bir seçim geçirmemiz temennisiyle saygılarımı sunuyorum...

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber
1 Yorum