Ünver, İbrala Barajı Mağduriyetini TBMM Gündemine Taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver TBMM Genel Kurulunda İbrala Barajı konusunu gündeme getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, İbrala Barajı’ndan baraj sahasındaki tarla ve bahçelere su verilmemesi sebebiyle yaşanan mağduriyeti dile getirdi.
 
“Tam Bir Öngörüsüzlük” değerlendirmesinde bulundu.
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde söz alarak İbrala Barajı'nın sulama sahasındaki çiftçilerin yaşadığı mağduriyeti dile getiren CHP Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver konuşmasına, tarımsal sulamada da faydalanılan İbrala Barajı’nın 2020 yılında tadilata alındığını hatırlatarak başladı. Ünver, barajın son yılların en kurak döneminin yaşandığı 2020-21 kış ve bahar dönemi öncesinde boşaltılarak tadilata alınmasını tam bir öngörüsüzlük olarak niteledi.
 
“Çiftçilerimiz Mağdur Edildi” dedi.
 
Karaman’ın tarımsal üretimi açısından önem taşıyan İbrala Barajı'nın suladığı arazilerde sulu tarım yapıldığını ve bölgede bahçeler de bulunduğunu ifade eden Ünver; “Çiftçilerimiz, barajın tadilata alınması ve ilgililerin yönlendirmesiyle bu yıl daha az su tüketen bitki ekimi yapmışlardır. Ne var ki barajın yeterli doluluk oranına ulaşmadığı gerekçesiyle tarla ve bahçelere hâlen su verilmemekte, çiftçimizin içini rahatlatacak bir açıklama yapılmamakta, Yeşildere, Ağılönü, Canhasan, Sazlıyaka, Kızık köylerimiz ile Sudurağı beldemizdeki çiftçilerimiz mağdur edilmektedir.” dedi.
 
Ünver, çiftçinin mağduriyetinin giderilmesi için yetkili makamlara çağrıda bulunduğu konuşmasının sonunda “İbrala Barajı'ndan su verilerek çiftçilerimizin mağduriyetinin giderilmesi için Tarım Bakanlığı ile DSİ Genel Müdürlüğüne çağrıda bulunuyorum.” dedi.
 

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber