AK Parti'den İstiklal Marşı Kutlama Mesajları

AK Parti'den İstiklal Marşı Kutlama Mesajları

Ak Parti Karaman İl Teşkilatı 12 Mart İstiklal Marşı Kabulü'ne ilişkin kutlama mesajı yayınladı.

AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü;

İstiklal Marşı bir Milletin bağımsızlık aşkının, imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, azim ve fedakârlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesidir.

İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy, bu eserleriyle istiklal mücadelemiz esnasında esarete isyan ederek vatan aşkını dile getiren coşkulu mısralarıyla milletimizin aydınlanmasına ve uyanmasına büyük katkı sağlamıştır.

Bu yüce millet İstiklal Marşımızın TBMM' de kabul edilişinin 96. Yıldönümünde, bugün bile güzel vatanımız ve onun bölünmez bütünlüğü için sayısız şehitler vermektedir. İnanıyorum ki bizi biz yapan, bizi bir millet kılan vazgeçilmez değerlerimizin en veciz ifadesi olan İstiklal Marşımız, ilelebet vatan semalarında yankılanacaktır.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marş olarak kabul edilişinin 96. yıl dönümünü kutlar; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere İstiklal Marşı'nı kabul eden TBMM üyelerini, vatanımızın birlik ve beraberliği için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve Mehmet Akif Ersoy'u rahmet, şükran ve minnetle anıyorum.dedi.

AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akca;

Her milleti bir arada tutan, milli, dini ve kültürel değerleri vardır. Türk Milleti’nin vatan ve millet sevgisi, hürriyet ve istiklal tutkusu ve bayrağına olan saygısı her zaman milli birlik ve bütünlüğünün simgesi olmuştur. Milletimizin bu kutsal değerlere olan bağlılığını destanlaştıran İstiklal Marşı; yurdumuzun her bir köşesi işgal altındayken, kadını, çocuğu, yaşlısı, genci ile topyekûn bir milletin kahramanca mücadelesini dizelere döken bir şaheserdir.

Uğruna her türlü fedakârlığı gösterdiğimiz bu vatan topraklarında başımızı dik tutan, bağımsızlık ruhumuzun özünü taşıyan vatan sevgimizin ve özgürlük tutkumuzun en manidar ifadesi olan İstiklal Marşımız tam 96 yıldır ülkemizin her köşesinde yediden yetmişe tüm milletimiz tarafından gururla, coşkuyla söylenmektedir. Millet olarak, bize armağan edilen bu eşsiz mısralardaki; kardeşlik, birlik ve beraberlik ruhunu, bu duygu birliğini ilelebet muhafaza etmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklâl Marşı’mızın kabulü dolayısıyla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ölümsüz şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, vatan uğruna şehit ve gazi olan kahramanlarımızı minnet ve şükranla anıyor; ‘Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın’ diyen Mehmet Akif’in duasına gönülden iştirak ediyorum.'dedi

Ak Parti Karaman Kadın Kolları İl Başkanı Ümit Gülin Göksoy;

Mehmet Akif Ersoy fikirleri, idealleri, mütevazı hayatı, asil duruşuyla kendinden sonraki nesiller için önemli bir ilham kaynağı ve örnek alınacak bir tarihi bir şahsiyetimizdir. İstiklal Marşı başta olmak üzere eserleri ve fikirleriyle her zaman saygıyla yâd edeceğiz.

Milletimiz tarihte hiçbir zaman zulme boyun eğmediği gibi varlığına kastedenlere gerekli dersi vermiş vatanına ve hürriyetine canı pahasına sahip çıkmıştır. İstiklal Savaşı’nda da büyük Atatürk önderliğinde kenetlenerek bir var olma mücadelesi veren halkımız, hür ve müstakil yaşama kararlılığını tüm dünyaya bir kez daha kabul ettirmiştir. Büyük şair, mütefekkir Mehmet Akif, İstiklal Marşı’yla milletin hürriyet mücadelesini ve ezelden ebede yürüyüşünü destanlaştırarak herkesin hislerine tercüman olmuş ve bu mücadeleyi ölümsüzleştirmiştir. Milletimizin yaşadığı en buhranlı dönemde, ’Korkma’ diye başlayan İstiklal Marşımız, kahraman ordumuza ve aziz milletimize umut aşılamış, milli mücadele ruhunun canlanmasına vesile olmuştur. Milli değerlerimizin, bağımsızlık idealimizin, milli şuurumuzun ve istiklal ruhumuzun veciz bir şekilde ifade edildiği İstiklal Marşımız, hiç şüphesiz, aziz milletimiz için bir toplumsal mutabakat metni niteliğindedir. Milli mücadele günlerinin heyecanını destansı bir şekilde yansıtan İstiklal Marşımız, dün olduğu gibi bugün de kalplerimizi, ruhlarımızı birleştirmekte, yolumuzu aydınlatmaktadır. İnanıyorum ki istiklal mücadelesi ruhunu muhafaza ettiğimiz sürece, millet olarak karşılaştığımız her tür badireyi atlatacak, istikbal mücadelemizi de başarıyla sürdürebileceğiz.

İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, değerli vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u, İstiklal Savaşı’nın tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber