"Artık Direksiyona İstedikleri Gibi Müdahale Edemeyecekler"

"Artık Direksiyona İstedikleri Gibi Müdahale Edemeyecekler"

Karaman Evet Destek Platformu’ tarafından düzenlenen programda AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk konuştu.

Konuk: “6 aydır bu anayasa değişikliği tartışılıyor. Biz diyoruz ki, gelin Türkiye’ye yeni bir istikamet çizelim. Sistem tıkandı çare üretelim. Bunu demekle de kalmadık meseleyi çözmek için bir öneri ile milletin huzuruna çıktık. Eğer derdiniz millet ise bu öneriye ne ile karşı çıkarsınız, daha iyisini önererek peki muhalefet ne yapıyor? Sadece eleştiriyor. Ne söylersen söyle, ne dersen de tek bir cevapları var; istemezük” dedi. 

50 Sivil Toplum Kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Karaman Evet Destek Platformu tarafından düzenlenen programda STK temsilcileri ve üyeleriyle buluşan AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, yıllardır Türkiye’nin yeni, daha iyi işleyen, daha güçlü bir yönetim sistemine ihtiyacı olduğunu ifade ettiklerini belirterek, 15 Temmuz hain darbe girişimden sonra, bu ihtiyacın mecburiyete dönüştüğünü söyledi. Konuk, “6 aydır bu anayasa değişikliği tartışılıyor. Biz diyoruz ki, gelin Türkiye’ye yeni bir istikamet çizelim. Sistem tıkandı çare üretelim. Bunu demekle de kalmadık meseleyi çözmek için bir öneri ile milletin huzuruna çıktık. Eğer derdiniz millet ise bu öneriye ne ile karşı çıkarsınız, daha iyisini önererek peki muhalefet ne yapıyor? Sadece eleştiriyor. Ne söylersen söyle, ne dersen de tek bir cevapları var; istemezük” dedi.

ARTIK DİREKSİYONA İSTEDİKLERİ GİBİ MÜDAHALE EDEMEYECEKLER 
Muhalefetin 6 aydır yaptığı eleştirilerin 3 cümleden ibaret olduğunu kaydeden Recep Konuk, “Yatıyorlar kalkıyorlar tek adam diyorlar. Yatıyor kalkıyor Meclisin denetim yetkisi kalkıyor diyorlar. Yatıyor kalkıyor. Seçilme yaşı düşmesin, milletvekili sayısı artmasın diyorlar. Gençliğin dinamizmi ile siyaseti zenginleştirmenin kime ne zararı var? Bunun cevabı yok. 80 Milyonluk Türkiye’de milletvekili sayısını 50 kişi arttırmanın ne mahsuru olabilir? Buna da cevap yok. Meclisin denetim yetkisine gelince? Önceleri fren-denge mekanizması kalkıyor diyorlardı baktılar işin rengi ortaya çıkıyor, yani sürekli el freninde giden bir Türkiye istediklerini millet anlıyor ve millet Türkiye’nin hızlanmasını istiyor işi denetime çevirdiler. Denetim yetkisinin ortadan kalktığı falan yok. Yeni sistemde yargı ve meclis denetiminin üstüne bir de millet denetimi ekleniyor. Peki, neden rahatsızlar? Şundan; artık ayakları fren pedalına ulaşamayacak, direksiyona istedikleri gibi müdahale edemeyecekler ondan rahatsızlar” dedi. 

82 ANAYASASI İLK GÜNDEN ELEŞTİRİLEN ANAYASAYDI
Mevcut anayasanın yazıldığı 1982 yılının dünyası ile bugünün dünyasının aynı olmadığını ifade eden AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, “Hayatın yavaş yaşandığı bir dönemden hayatın tempolu yaşandığı bir döneme geçtik. O tempoya ayak uyduracak siyasetçilere ve sisteme ihtiyacımız olduğu için bugün bu değişikliği konuşuyoruz. Kaldı ki, 82’de yazılan anayasa daha yazıldığı gün tartışılmaya başlanan 82 Türkiye’sinin ihtiyaçlarına cevap vermediği için ilk günden eleştirilen bir anayasaydı. 82 Anayasasının ilk Başbakanı ve ikinci Cumhurbaşkanı Özal’la başladı sistem tartışması. Nedeni, o bedene 82 Anayasası ile dikilen elbisenin dar gelmesindendi. O beden daha da büyüdü ve 82’de dikilen elbise her tarafından patlamaya, dikişlerini atmaya başladı. İnşallah 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasında milletimiz 18 maddelik anayasa değişikliğine ‘Evet’ diyecek ve Türkiye yoluna heyecanını tazelemiş, gücüne güç katmış olarak devam edecek. Daha hızlı karar alacak, aldığı kararları daha hızlı uygulayacak. Ekonomide, terörle mücadelede, dış politikada, sağlıkta, eğitimde, ülkenin imar ve inşasında daha hızlı neticeler alacak” dedi. 

ÇUMRA’DA ULUSLARARASI BİR FUAR GERÇEKLEŞTİRİLEBİLİR
Karaman Evet Destek Platformu üyeleriyle bir araya gelmeden önce Konya’nın Çumra ilçesinde bu yıl ilki gerçekleştirilen Tarım, Hayvancılık ve Tohumculuk Fuarı’nın açılışına da katılan AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, tarım sektöründe binlerce yıllık tecrübeye sahip olan Çumra’ya bu fuarın yakıştığını belirterek, “Çumra, bilinen dünya tarihinde yerleşik tarımın ilk yapıldığı yer. Yani insanların binlerce yıl önce ekip biçmeyi, yaban hayvanlarını evcilleştirip beslemeye başladığı yer. Modern tarımın tohumları burada atıldı, buradan filizlendi. İnsanlar ve toplumlar buradan öğrendiklerini dünyanın dört bir tarafına yaydılar. İlki organize edilen Tarım, Hayvancılık ve Tohumculuk Fuarının bu ilk tecrübesinde eksiklerimiz, isteyip de yapamadıklarımız olacaktır. Bu doğal.  Bu işin doğasında var. Ama ben eminim ki, biz Çumra’ya yakışan, hatta tarihi birikimi itibarıyla en çok da Çumra’ya yakışan bu organizasyonda ısrar eder ve bunu yine Çumra’nın tarihi birikimi, Çatalhöyük’ten başlayarak binlerce yıllık maddi, manevi ve bilimsel mirasıyla zenginleştirebilir, bu mirasla bugünü buluşturacak istişare ortamlarını da bu fuarla eş zamanlı yapacak bir vizyonu da devreye sokabilirsek çok kısa sürede ülkede heyecan uyandıran, dünyada namı olan bir organizasyonu gerçekleştirir hale gelebiliriz. Çumra bu birikime sahip. Çumralı bu tecrübeye sahip. Daha da önemlisi Çumra bu potansiyele sahip. Bu işin membaı burası. Bu işin pınarı burası. Bizim vazifemiz bu pınarın suyunu daha gür akıtmak ve bu pınarın suyunun lezzetini dünyaya tanıtmak” dedi. 

Konuşmalar ve açılışın ardından davetliler hep birlikte fuarı gezdi. Açılışa katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Belediye Başkanları ve protokol fuarda yoğun ilgi gören Konya Şeker’e ait standı da ziyaret ettiler. 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber