Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan Gençlerle Buluştu

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan Gençlerle Buluştu

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, AK Parti Karaman İl Gençlik Kollarıyla bir araya geldi.

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, AK Parti Karaman İl Gençlik Kollarının Haftalık Olağan Yönetim Kurulu toplantısına katıldı.

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Çalışkan, Gençlik Kolları üyelerine dostluğun ve beraberliğin önemini vurgulayarak, şunları söyledi;

“Teşkilatlar birlik ve beraberliğin temsilidir. Bulunduğunuz alanda birlik ve beraberlik varsa yapamayacağınız, çözemeyeceğiniz problem yoktur. Karaman’da AK Parti teşkilatı olarak uyumlu çalıştığımızı görüyorum.

Yapılan anketler sonucu partimiz ve belediye memnuniyeti yüzde 70’in üzerinde bir çalışması var. Anketleri önümüzdeki hafta paylaşacağım Karaman ile ilgili. Çok önemli noktalarda sizlerin de verdiği destek ile bunlar sağlanıyor. Dostluk ve arkadaşlık çok önemli bir kavram teşkilatımız için çünkü birlik ve beraberliği sağlayan noktalar bunlardır. Biz bir aileyiz.”

Siyasetin başlangıcı şu anda sizlerin oturduğu yer diyen Başkan Çalışkan, daha sonra kendisinin siyasete nasıl başladığını ve geçtiği zorluklar hakkında bilgiler verdi.

“Başkanlık Sistemi Önem Arz Ediyor”

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, anlattığı hayat hikayesinden sonra Türkiye’nin geldiği durumdan bahsederek, başkanlık sistemini örnekler vererek ele aldı.

Ülkenin ekonomik yapısını iyi görmek gerekir diyen Çalışkan, “Kurumsallaşmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlık sisteminin olması demesinin doğru noktalarının altını ben çizeyim. Belediye’den bir örnek vereyim. Kafenin birinde yüksek ses var. Zabıtayı arıyorsunuz, geliyor ve içeriye oturup bir çay içiyor gidiyor. Sizde zabıta geldi rüşvet aldı gitti diyorsunuz. Benim yetkim yok işte orada. Benim yetkim ruhsatı var mı kontrol etmek, geriye kalan çevre ve şehirciliği ilgilendiren konu. İşte yetkilerin tek elde toplanıp sistemleşmesi adına başkanlık sisteminin de olması gerekiyor. Yani ülkeyi daha hızlı daha iyi noktalara götüreceği olması noktasında önem arz ettiğini düşünüyorum.” dedi.

“Karaman’da Yatırıma Giden Para %33”

Başkan Çalışkan toplantının sonunda Karaman Belediyesi’nin başarısı hakkında bilgiler verdi.

Karaman Belediyesi’nin işlem gücünü anlatan Başkan Çalışkan, şunları söyledi;

“1994-1999 yılları arasında toplam 1 milyon yatırım. 1999-2014 yılları döneminde toplam 5 milyonluk yatırım. 2004-2009 yılları döneminde yaklaşık 12 milyonluk yatırım. 2009’da tekrardan 1 milyona düşüyor, 2010’da 9 milyona düşüyor, 2011’de 28 milyona çıkıyor yatırım. Şu anda ise 2 buçuk yıllık yatırım 117 milyon TL. Yatırım 117 katına çıktı. Kendi öz kaynaklarımızı kendimiz kullanarak bu işlemi gerçekleştirdik. Bugünkü yatırıma giden rakam yüzde 33’dür. Dünya ortalaması yüzde 27, Türkiye ortalaması yüzde 15’ken biz şu anda yüzde 33’lerdeyiz. İnşallah bu rakam 35 ile 40 arası bir sürece oturacak. Kendi öz kaynaklarımızı kullanarak elde ettiğimiz kar ile köprüsü, üst geçidi vb. hizmetler yapılıyor.”

Başkan Çalışkan’dan Müjde Üstüne Müjde

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman’a 1 buçuk yılda 1 milyon 100 bin metrekare yeşil alan yaptıklarını, gelecek sene yıl son itibari ile 14 tane alt ve üst geçit yapılacağını ve Karaman’a alışveriş merkezi yapılacağını aktardı.

Başkan Çalışkan; “Karaman’ın 480 bin metrekare yeşil alanı varmış il olduğu süreç içerisinde. Şu anda Seyir Terasları ve Türk Dil Parkı bittiği zaman toplam 1 milyon 100 bin metrekare yeşil alana ulaşmış olacağız. Yani neredeyse 60 yılda yapılan yeşil alanı 1 buçuk yıl içerisinde gerçekleştirmiş olacağız.

Mersin’de 1 tane alt ve üst geçit vardır. Aksaray, Niğde, Uşak yani bizim ölçekteki illerin hiç birinde alt ve üst geçit yoktur. Gelecek sene yıl son itibari ile 14 tane alt ve üst geçit Karaman’da olacak. İşte bu birlikten, beraberlikten kaynaklanıyor.

Bizim şehrimizin ekonomik açıdan sıkıntısı yok. Gelecek sene göreceksiniz, alışveriş merkezleri de yapılıyor. Bunu kim yaparsa destek olurum. Ben şehrin gelişimi için, şehre ekonomik katma değer sağlayacak olan her hizmete destek veririm.” dedi.

Toplantı Başkan Ertuğrul Çalışkan’ın söyleşisinin ardından soru-cevap şeklinde sona erdi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber