CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver'den Savcılara Çağrı

CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver'den Savcılara Çağrı

ÜNVER MECLİS'TEN SESLENDİ: “ZALİMİN KANLI BIÇAĞINI YALAYANA NEZAKET OLMAZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, TBMM’de yaptığı konuşmada; son dönemde ortaya saçılan mafya-siyaset-ticaret-gazeteci ilişkilerine yönelik eleştirilerini dile getirdi. Cumhuriyet savcılarını göreve çağırdı.

CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuşma yaparak gündemde olan mafya-siyaset-ticaret-gazeteci ilişkilerine yönelik iddiaların soruşturulması gerektiğini ifade etti. Hukuk düzeninde bir suç iddiası söz konusu olduğunda söyleyenin kim olduğuna değil; iddianın ciddiyetine bakıldığını dile getiren Ünver, “Daha baştan ‘Söyleyene bak.’ denilerek iddiaların geçersizliği savına haklılık kazandırılamaz.” dedi.

CÜBBENİN HAKKINI VERİN

Hukukun her hâl ve şartta herkese aynı uygulandığını ve herkes için aynı sonucu doğurduğunu ifade eden Ünver, “O zaman ortaya saçılan lağımdan hareketle bir çağrı yapalım.” diyerek; “Ey cumhuriyet savcıları, hukuku işletin, üzerinizde taşıdığınız sıfatların ve giydiğiniz cübbenin hakkını verin. Neyi bekliyorsunuz?” sözleriyle Cumhuriyet savcılarını göreve çağırdı. Ünver konuşmasının devamında, mafya-siyaset-ticaret-gazeteci ilişkisine dair iddiaların göbeğindeki mevcut İçişleri Bakanı’nın kendisini iddialardan sıyırmak için, suç örgütü liderine koruma verilmesinin sorumluluğunu, hâlen AK Parti milletvekili olan kendinden önceki bakanlardan birinin üzerine, bürokrasideki görevi nedeniyle yıkmaya çalıştığını söyledi.

HEPİNİZİ TÖHMET ALTINDA BIRAKTI

Mevcut İçişleri Bakanı’nın "Benden önceki bakanların çocuklarının evinde para sayma makineleri çıktı." şeklindeki sözlerini de değerlendiren Ünver, iktidar sıralarına, “Bakan, 17-25 Aralık'a yaptığı bu göndermelerle kime, ne mesaj veriyor, hiç düşünüyor musunuz?” diye sordu. Bir siyasetçinin mafyadan aylık 10 bin dolar aldığına yönelik iddiaları da gündemine alan CHP Milletvekili Ünver, “Kamuoyu bu siyasetçinin iktidar partisine mensup olduğu kanaatinde. İçişleri Bakanının kendi beyanına göre, bildiği ismi kamuoyuna açıklamaması, soruşturma makamlarına bildirmemesi ve bu şekilde görevinin gereğini yapmaması, böylelikle çok sevdiğiniz Bakanınızın hepinizi töhmet altında bırakması nasıl bir hesabın parçası? Bu da mı umurunuzda değil sayın vekiller?” diye sordu.

BU MİLLET, SİZİN İKTİDARINIZDA NELER GÖRMEDİ Kİ

Konuşmasının devamında, “On dokuz yıldır iktidarsınız, devr-i iktidarınızda sizin umurunuzda olmayan neler görmedi ki bu millet.” diye konuşan Ünver, “Çikolata kutusunda rüşvet alanı, 700 bin liralık saate satılanı, çocuğunun evinde para sayma makinesi bulunanı, Rıza Sarraf'a ‘Önüne yatarım.’ diyeni, sıfırlayanları, sıfırlamayanları, kendi Bakanlığıyla ticaret yapıp Bakanlığı tokatlayan Bakanı bile gördü.” sözleriyle iktidarı eleştirdi. Ünver, şimdi de mafyayla iş tuttuğu, alacak verecek takipçiliği yaptığı iddia edilen bir Bakan’ın ortaya çıktığını ifade ederek, “Bir de Venezuela'ya yardım için el bagajıyla maske ve test kiti götüren Başbakan çocuğu var, evlere şenlik. Sizden yine ses yok.” şeklinde konuştu.

TİLKİNİN 40 HİKAYESİ VAR, 40’I DA TAVUK ÜZERİNE

AKP’li bir milletvekilinin 17-25 Aralık sürecindeki, "İnsanların günah işleme özgürlüğü vardır, buna müdahale ediliyor." sözlerini de hatırlatan Ünver; “Ya o günah aynı zamanda suçsa; özgürlük anlayışını sevsinler. Sessizliğe bakarsak galiba bu anlayış ‘İktidardakilerin suç işleme özgürlüğü vardır.’ şeklinde hâkimiyetini hâlâ sürdürüyor ama ne hikmetse işlenen suçların hepsi haksız kazanç, haram para ve mala çökme üzerine.” dedi. "Tilkinin 40 hikâyesi var, 40'ı da tavuk üzerine." şeklindeki atasözünü hatırlatan Ünver sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Aslında tek bir günah vardır, o da hırsızlıktır. Diğer bütün günahlar hırsızlığın çeşitlemesidir. O yüzden hukukun var olduğu yerde hiç kimsenin suç işleme özgürlüğü yoktur. Herkesin kanunlara uymak mecburiyeti vardır.”

MİLLETİMİZ TEMİZ BİR İKTİDARI KURACAK

Milletin, devletin namusunu iktidar partisine emanet ettiğini ifade eden Ünver, “Biriniz çıkın bu pislikler üzerine bir laf edin, Hakk’ı söyleyin. Onları görmüyor musunuz, anlatılanları duymuyor musunuz, mideniz kabarmıyor mu?” diye sordu. CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: “Biz olan neyse, gördüğümüz neyse arı duru söylüyoruz, söylemeye devam edeceğiz. Belki söylediklerimiz bazılarına ağır gelecek ama şu bilinsin ki: Zalimin kanlı bıçağını yalayanlara nezaket olmaz. Elbet bu çürümüşlük, bu kokuşmuşluk sona erecek, milletimiz temiz bir iktidarı, Millet İttifakı iktidarını kuracak, bizler de yargıyı işler hâle getirip haramzadelerin hepsinin bağımsız yargı önünde hesap vermesini sağlayacağız. Ne zaman? İlk seçimde. O yüzden unutmayın adalet herkese lazım.”

Kaynak:Son Dakika Gündem

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber