İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer'den 12 Mart Mesajı

İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer'den 12 Mart Mesajı

İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı

. Başkan Güngörer , “İstiklal Marşımızın kabulünün 96. yıldönümünde Mehmet Akif Ersoy'u ve Gazi Mustafa Kemal önderliğinde vatanı uğruna canını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyorum” dedi.

İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer , 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Güngörer , mesajında şunları kaydetti: “Kurtuluş Savaşı’nda milletimizin yazdığı destanları dizelerine döken Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşımız ile milli mücadelenin ve milli iradenin hiçbir kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü ve kararlı olduğunun sesi olmuştur. Gelecek nesillere Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ve istikbal adımlarını İstiklal Marşı ile en iyi şekilde anlatan milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, her kelimesinde milletimize ait kutsal ve kadim değerleri bizlere miras bırakmıştır."

Geçmişini bilmeyen bir neslin, milletinin geleceğinde var olamayacağına dikkati çeken İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer , "Bu nedenle gençlerimizin İstiklal Marşı’nın her cümlesinin anlamını idrak etmesi çok önemlidir" dedi. Gençlerin Safahat başta olmak üzere Mehmet Akif Ersoy'un eserlerini okuması ve onun fikirlerini takip etmesinin çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Güngörer , bu şekilde Milli Şair Ersoy'un özlemini duyduğu "Asım’ın nesli" düşüncesinin daha hızlı bir şekilde hayat bulacağını kaydetti. Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un edebi kimliği ile kurtuluş mücadelesini bugünlere yansıtan en önemli sanatçılardan biri olmasının yanında Türk milletinin geleceğine yön veren önemli kilometre taşlarından biri olduğunu vurgulayan Başkan Güngörer , " İstiklal Marşımızın kabulünün 96. yıldönümünde Mehmet Akif Ersoy'u ve Gazi Mustafa Kemal önderliğinde vatanı uğruna canını feda eden şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber