Halis KARADUMAN

Halis KARADUMAN

Kadir Gecesi, Herhangi Bir Gece Değil!

Kuran ile şereflenen, meleklerin yeryüzünü tam olarak ihata edip, ziyaret ettikleri, müminlerin kalbini dinleyip, gözyaşlarına şahitlik ettikleri mübarek gece.
Ulaştırana hamdolsun. Bu sebeple çok ama çok uyanık olmak, olayın farkında olmak lazım gelir. Çünkü bir ömür, bir geceye sığdırılmış, ömre bedel bir gece. Her gündüzün ağırlığı geceye yansır. Bütün gecelerin ağırlığı da kadir gecesindedir. Rabbim kadrini bilenlerden eylesin.

Bilindiği üzere bazı ümmetler çok uzun yaşamışlar ve Rablerine hesapsız ibadetler edebilmişler.
Bu duruma üzüntü duyan Peygamberimize ve onun ümmeti olma bahtiyarlığına ulaşan bizlere Allah’ımız, Kadir gecesini bahşetti.
Hamdolsun ki bizleri yine böyle bir geceyle müşerref eyledi. Ne mutlu bu sevinci hissedip yaşayanlara…

Yüce Mevla’m, ehemmiyetine binaen bazı güzellikleri, başka güzelliklerin içerisinde gizlemiş, gizlemiş ki Müslüman uyanık olsun, iyiliklerin peşini bırakmasın.
Cuma da eşref saati, kıyametin ne zaman kopacağı, insanoğlunun eceli, İsmi Azam Kur’an-ı Kerim içerisinde gizlenmiş ve ibadetler içinde de rızasını gizlemiştir.
Ta ki, Müslüman yaptığı ibadetin usul ve adabına dikkat etsin ve gereken özeni göstersin diye. 
Rabbimiz, evliyasını gizlemiştir, Müminler birbirlerine veli gözüyle baksın diye. 
Ne latif söz; Her gördüğünü Hızır, her geceyi ‘Kadir’ bil demişler.
adir gecesi de Ramazanın son günlerinde, belki de yirmi yedinci gecede gizlenmiştir. Ya nasip diyerek diz bükmek göz yaşı dökmek için. 

Bu mübarek gecede Cebrail as. sayısız melek topluluğuyla yer yüzüne iner de inerler.
Camileri, mescitleri, ibadet topluluklarını, kalbini Rabbine bağlamış güzel insanları ziyaret edip, onlarla musafaha ederler.
Tan yerinin ağarıncaya kadar gözyaşı döken, ihlasından, hicabından kalbi titreyen ümmeti Muhammed için dua ederler.
O gece uyanık olup meleklerin duasına dâhil olmak ne büyük mutluluk.

Peygamber Efendimiz; ’Koyundan süt sağacak kadar kadir gecesinde ibadete kalkan ve şuurlu ve ihlaslı şekilde Rabbine yalvaran kimse, senenin tamamını oruçla geçirenlerden daha sevimlidir’ buyurmaktadır.
Ne büyük muştu…
Allah’ın kullarına yakınlığı Kadir Gecesinde uyanık olanlar içindir.
Allah’ın izniyle bu mübarek gecede; İçki içmeyen, ailesine asi olamayan, akrabalık ilişkisini kesmeyen ve Müslüman kardeşleriyle hoş geçinen kullarını bağışlayacağını buyuruyor.
Bağışlanan kullardan olalım inşallah…

Mevla’m, gafillerden eylemesin, Kendisine yaklaştıracak ameller işlemeyi nasip eylesin.
Selam ve dua ile…

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber