Karaman AK Parti İl Başkanları Miraç Kandili Mesajı Yayınladı

Karaman AK Parti İl Başkanları Miraç Kandili Mesajı Yayınladı

AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü, AK Parti Karaman İl Kadın Kolları Başkanı Ümit Gülin Göksoy ve AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akca İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer, Miraç Kandili Nedeniyle mesaj yayınladılar;

AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü:

Mübarek üç ayları idrak ettiğimiz bu günlerde, içinde barındırdığı mübarek gecelerden olan ’Miraç Kandil’ine erişmenin mutluluğu içerisindeyiz. Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) Efendimizin şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufkunu simgeleyen bu gecenin özünde her türlü kötülükten arınma, insanlığın yararına değerler üretme, fedakârlık, paylaşma, sorumluluk ve ilahi emirlere teslimiyet göstererek yüce mertebelere erişmek vardır.

Miraç gecesinde yüce dinimiz İslam’ın ’yaratılanı severiz yaratandan ötürü’ prensibini hatırlayıp gönül kapılarımızı herkese açarak, sevgi, saygı ve hoş görü ortamının kurulmasına, birlik beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Miraç Kandili’ nin İslam Âleminin birliği, dirliği ve beraberliğine; insanlığın selameti, huzur, barış ve mutluluğuna vesile olmasını temenni ediyor, Karamanlı hemşerilerime en kalbi duygularımla selam ve muhabbetlerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

AK Parti Karaman İl Kadın Kolları Başkanı Ümit Gülin Göksoy:

Mukaddes bir yolculuğun ve manevi bir yükselişin ifadesi olan Miraç hadisesi, ilahi rahmet ve huzura erişmenin, öncelikle gönül ve ruh temizliğinden ve ahlaki erdemlere yükselişten geçtiğinin de mutlak habercisidir.

Miraç Kandili, insan gönlünün aydınlandığı, toplumun manevi değerlerinin güç kazandığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği, selamlaşmanın, paylaşmanın, komşuluk ve akrabalık hukukunun arttığı kandil gecelerinden biridir. Bu mübarek gecede yapılacak dualar, dünyada barışın sağlanması, başta ülkemizde ve bütün dünyada refahın artması, manevi ve kültürel değerlerimizin muhafazası, bütün insanlığın selameti, iyiliğin, kardeşliğin, paylaşımın ve merhametin artması için olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle Miraç Kandilinin Karaman halkına ve tüm İslam âlemine hayırlara vesile olmasını diler, sağlık, huzur ve mutluluk dolu günler getirmesini yüce Allah’tan niyaz ederim"dedi.

AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akca:

Bugün insanlık için, müminler için önemli olan mukaddes ve manevi önemi olan Miraç Gecesi'ni idrak etmekteyiz.

Bu mübarek gece de, sevgili Peygamberimizin yaşadığı bu büyük mucize olay, sadece kendisinin değil, tüm insanlık için müjdeler içermektedir. Bu geceyi tekrar insanlığın kurtuluşuna vesile olması için değerlendirmeliyiz. İnsanlık bugün, her zamankinden daha fazla sevgiye, huzura ve barışa muhtaçtır. Bu mübarek günde, Müslümanlar olarak birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmeli, kırgınlıklarımızı unutmalı, yaşlılarımızı hatırlamalı ve herkesin elimizden geldiği kadar gönlünü almaya çalışmalıyız

Bu gecenin farkına varmak, bu geceyi, bu kutsal yolculuğu iyi anlamak, birçok İslam ülkesinde yaşanan olayların son bulmasını, kardeşliği, dostluğu, barışı da beraberinde getirecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, bu gecenin İslam âleminin, İlimizin, Ülkemizin, milletimizin birliğine, beraberliğine vesile olmasını Yüce Mevla'dan niyaz ediyorum"dedi.

İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer’in Miraç Kandili Kutlama Mesajı

Başkan Celalettin GÜNGÖRER mesajında; Miraç, alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz (sav)’in Hakk’ın huzuruna kabul edilmesi, varlığın özüne ve anlamına yolculuğunu simgeleyen ve tüm insanlık için müjdelerle gelen bir gündür. Bu gece farz kılınan ve bizzat Peygamberimiz tarafından müminlerin miracı olarak nitelendirilen namaz müjdelenmiş olup insanlığın önüne sınırsız bir yükseliş ufku açılmıştır. Mirac’ın özünde her türlü kötülükten arınma ve ilahi emirlere teslimiyet vardır.

Asırlardır büyük bir coşku ve heyecanla karşıladığımız miraç kandili; toplumun manevi değerlerinin arttığı, insan ufkunun aydınlandığı, birlik, beraberlik ve paylaşmanın pekiştiği önemli günlerden biridir. Bu mübarek Kandil gecesinin huzur, barış, hoşgörü ve dayanışmayla hayırlara vesile olmasını diler tüm halkımızın ve İslam Aleminin Miraç Kandilini kutlarım.. İfadelerini kullandı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber