Karaman Protokolünden Regaib Kandili Mesajları

Karaman Protokolünden Regaib Kandili Mesajları

Karaman'da siyasetçi ve yöneticilerin kandil gecesi tebrik mesajları.

AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker'in Mesajı

Üç ayların manevi iklimine girildiği müjdesini taşıyan Regâib Kandilinde, Cenâb-ı Hakk’a yürekten yöneliş ve yakarışın, günahlardan arınmanın, kendimizi bulma ve bilmenin, nefsimizin yanıltıcı arzularından uzaklaşmanın imkânını yakalarız.

Manevi coşkuyu daha fazla yaşadığımız ve kendimizi arındırmak için fırsat gördüğümüz bu mübarek günlerin toplumun huzur ve refahının sağlanmasına vesile olmasını temenni ederim. Kardeşlik ve dayanışma duygularını arttıran, ruh dünyamızın aydınlanmasına vesile olan bugünler, Allah’a şükür imkanı bulacağımız özel günlerdir.

Regâib Gecesi duaların geri çevrilmediği bir gecedir. Bunu fırsat bilerek bu gece ilimizin,ülkemizin ve gönül coğrafyamızın huzuru ve kardeşliğimizin pekişmesi için dua edelim. Yapacağımız duaların kabul edileceğine inancımız tamdır. Bu vesile ile tüm İslam aleminin ve vatandaşlarımızın Regaip Kandilini tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin hayırlara vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

AK Parti Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser'in Mesajı

Regaip “istemek” demektir. Biz de hayırlar ister, bağışlanmayı dileriz. Rağbetimizle rızana talibiz..Yüce Allah mübarek Regaip kandili hürmetine bizleri, yeryüzünde iyiliği çoğaltmaya kötülüğü azaltmaya vesile kıldığı kullarından eylesin.
Dünyada da ahirette de mahçup ve mahzun bırakmasın.
Hayırlı kandiller diliyorum.

Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, yayınladığı Regaib Kandili mesajında;

“Milletimizin ve İslam aleminin Regaib Kandili’ni tebrik ediyor, bu gecenin birlik ve beraberliğimize vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Savaş Kalaycı: “İslam âleminde rahmet, mağfiret ve bereketi simgeleyen Recep, Şaban ve Ramazan aylarına ulaşmanın bir kez daha mutluluğunu yaşıyor, Yüce Allah’a bizleri bu mübarek aylara ulaştırdığı için şükrediyoruz.

Müslümanlar için mübarek gün ve geceler, Allah’ın rızasını kazanmak, O’nun rahmetine ve mağfiretine nail olabilmek için önemlidir. Mübarek üç ayların başlangıcı Regaib Kandili de bu önemli gecelerden biridir. Bunun için kulluk görevimizi yerine getirmeli ve bu önemli gecede Yüce Yaradan’a ellerimizi açıp kendimiz için, ailemiz için, sevdiklerimiz için, ülkemizin bekası için canlarını ortaya koyan kahramanlarımız ve aziz şehitlerimiz için dua etmeliyiz. 
Regaib Kandili vesilesiyle toplumumuzda merhamet ve şefkat duygularının artmasını, birlik ve beraberliğimizin perçinlenmesini temenni ediyor, bu duygu ve düşüncelerle İslam dünyasına huzur getirmesi dileğiyle milletimizin Regaib Kandilini tebrik ediyor, tüm hemşehrilerime saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Çelik ve  Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan Alkan  Regaip Kandili dolayısıyla yayınladıkları mesajda;

“Rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, günahların bağışlanması için dua edenlerin, dualarının kabul olduğu bir Regaip Kandiline daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.  Bu gece kalbimizi huzura erdirebilmek için her türlü kin, nefret ve intikam duygularından arınmanın, yüreklerimizi iman, ilim, hikmet ve hakikat nuruyla aydınlatabilmenin anlam ve hikmetini düşünmek için güzel bir fırsat. Birlik ve kardeşlik duygularıyla bunu değerlendirebilmeyi arzu etmekteyiz. Üç aylara girdiğimizin habercisi olan bu gecede, manevi havayı fırsat bilerek aramızdaki çekişmeleri, kin ve kırgınlıkları kaldırarak, elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalıyız. Kardeşlik, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlâki niteliklerimizin yeniden yeşermesine gayret göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; manevi duyguların yoğunlaştığı mübarek üç ayların başlangıcı ve müjdeleyicisi olan Regaip Kandili’nin  insanlık  için sevgi ve huzurun birlikteliğinde hayırlara vesile olmasını  temenni ediyoruz.” ifadelerine yer verdiler.

Karaman'ın Ermenek İlçesi Belediye Başkanı Atila Zorlu'nun Mesajı

İslam âleminde üç aylar olarak bilinen rahmet, mağfiret ve bereket ayı olarak tanımlanan Recep, Şaban ve Ramazan aylarına ulaşmanın bir kez daha mutluluğunu yaşıyoruz. 

Kalplerimizin manevi doyuma ulaştığı mübarek üç aylar, dünya işlerinin ağırlığından bunalan ruhlarımızı dinlendirmek, Yüce Allah’ın rahmet ve merhametinden bolca faydalanabilmek için önemli fırsatlardır. Bu sebeple, mübarek üç aylar boyunca kulluk şuuru içerisinde hareket ederek, içerisinde barındırdığı önemli gecelerin feyz ve bereketinden en güzel şekilde istifade etmeliyiz.  

Bu duygu ve düşüncelerle, başta hemşehrilerimiz olmak üzere, ülkemiz ve tüm İslam âleminin Regaib Kandili'ni tebrik ediyor, bu mübarek gün ve gecelerin tüm insanlığa rahmet, bereket ve huzur getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum. 

AK Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan'ın Mesajı

Yayınladığı mesajda Başkan Çağlayan, “Bereket ve maneviyat mevsimi olarak nitelendirdiğimiz Mübarek Üç Aylara girmiş bulunmaktayız. Allah’ın rahmetinin üzerimize manevi bir sağanak gibi yağdığı, lütuf ve kereminin bizleri kuşattığı, Mübarek Üç Ayların manevi ikliminin ilk esintisi Regaib Kandilini idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Regaib; rahmeti, bereketi ve mağfireti bol üç ayların manevi iklimine girildiğinin habercisidir. Bu günlerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretimize, sıcaklığı yuvamıza dolsun. Regaib Kandiliniz mübarek olsun” diyerek mubarek Üç Ayları ve Regaib Kandilini kutladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Karaman İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı'nın Mesajı

Mübarek üç aylara kavuştuk. Recep ayının ilk Cuma gecesi Regaip Kandilini coşku ve sevinç ile karşılıyoruz. Bu aylar, milletimizin birlik ve beraberliğinin pekiştiği, aynı duygu ve maneviyatı paylaşan gönüllerin bir araya geldiği çok özel günlerdir. İslam âlemi için son derece büyük önem arz eden üç ayların ailemize, milletimize ve tüm İslam âlemine hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum. 

Bu aylar geçmişimizin muhasebesini yaparak, geleceğe azim ve enerji dolu bir şevkle atılmak için iyi bir fırsattır. Bu aylarda yoksullara ve kimsesizlere yardım eli uzatmalıyız. Tüm Dünya Covid-19 virüsü ile mücadele etmekte. Bu mübarek günlerde insanlığın başında ki bu illetten kurtulmak için aldığımız önlemlerin, yapmış olduğumuz mücadelenin yanında dua edelim. Maneviyatın yoğun olarak yaşandığı üç aylarda hayatımızda yeni sayfalar açarak, millet olarak kardeşliğimizi kuvvetlendirmeli, hoşgörü, sevgi ve saygıyı elden bırakmamalıyız. Tüm İslam âleminin Regaip Kandil’ini kutluyor; içinde bulunduğumuz zor günlerden umut dolu yarınlara, barış, huzur ve adaletli günlerin başlangıcına vesile olmasını temenni ediyorum. 

CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Baştuğ'un Mesajı

“Regâib” kelimesi, “kendisine rağbet edilen, arzulanan, talep edilen şey” demektir.

Yüce Allah’ın, rahmetinin, mağfiretinin ve nimetlerinin diğer zamanlardan daha çok tecelli etmesi, samimi kalple Allah’a yönelenlerin affedilmelerinin ümit edilmesi ve müminlerce gönülden arzulanması sebebiyle bu geceye “Regâib” denilmiştir.

Rahmet gecelerini fırsat bilerek, vahşeti ve şiddeti besleyen, hayatı çekilmez hale getiren, samimiyeti zedeleyen, saygı, sevgi ve kardeşlik duygularını zayıflatan bütün tutum ve davranışları hayatımızdan çıkarmalıyız.

Regaib Kandili; kendimizi yenilememiz, geçmişimizi muhasebe ederek geleceğimizi planlamamız için büyük bir fırsattır. Ümit ederiz ki bu mübarek gece, geçirdiğimiz zor günlerin sonunda gelecek adına yeniden güzel günlerin gelmesine vesile olur.

Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. 

Dualarınızın Rabbin yüce katına iletilmisine vesile olan kandilimiz mübarek olsun.

İyi Parti Karaman İl Başkanı İsmet İlmi Hatipoğlu'nun Mesajı

Mübarek Üç Ayların İlk Cuma gecesi idrak edeceğimiz Regaip Kandilimizin Türk İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyor ve bu gece yapılacak tüm hayırlı duaların gerçekleşmesini Cenabıhakk'tan diliyorum. Vatan uğruna şehit olan tüm Şehitlerimizi ve tüm Gazilerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum. Hayatta olan Gazilerimize de Allah'tan acil şifalar diliyorum. 

Tüm Karaman'lı Hemşehrilerimin Mübarek Regaip Kandilini Kutlar Huzur ve Esenlikler Diliyorum.

Gelecek Partisi Karaman İl Teşkilatı'nın Mesajı

“Kandiller, Müslümanlar olarak Allah’ın rahmet, bereket ve mağfiretine olan arzumuzu en üst noktaya taşıdığımız ve huzur bulduğumuz müstesna zaman dilimleridir.

İnsanların birbirine karşı daha hoşgörülü ve saygılı davrandığı bu ayların toplumumuzda var olan iç huzur ve kardeşliği daha da pekiştireceğine inanıyoruz. Regaip Kandili’nin bizlere sunduğu düşünme fırsatını kullanarak toplum olarak birbirimize kenetlenip, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeliyiz. Kardeşlik ve beraberliğimizi güçlendirmeye, birlik ve beraberliğimizi korumaya gayret göstermeliyiz.
Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşerilerimizin Regaip Kandilini ve üç aylarını tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, bütün İslam âleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyoruz

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber