Konuk: Vesayet Odakları Tarih Olacak

Konuk: Vesayet Odakları Tarih Olacak

AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, “Ülkemizin demokrasi ve özgürlük destanı yazdığı 15 Temmuz bir milattı, 16 Nisan’la birlikte Türkiye artık yepyeni bir çağa giriş yapacak.

Artık hiç kimse ve hiçbir güç Türkiye’yi yolundan çevirmeye yeltenemeyecek, Türkiye daha da büyüyecek. Yeni sistem ile birlikte Türkiye bölgesine ışık, mazlum coğrafyalara ise daha fazla umut olacaktır” dedi.

DEMOKRASİMİZİ DAHA DA GÜÇLENDİRMEK İÇİN REFERANDUM YAPIYORUZ
AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek referandum çalışmalarını Taşeli bölgesinde sürdürüyor. Güne, Ermenek Kaymakamını ziyaret ederek başlayan Recep Konuk, ilçe merkezinde esnaflarla da sohbet etti. Daha sonra Başyayla ilçesine geçen Konuk, köyleri ziyaret ederek, referandumda neden ‘evet’ denilmesi gerektiğini anlattı. Recep Konuk, “halk oylaması sonucunda evet çıkarsa Almanya, Fransa, İngiltere, ABD, Japonya gibi değil, Suriye, Libya, Mısır, İran, Kuzey Kore, Uganda gibi bir ülke olacağımız ifade ediliyor. Bu nasıl bir yalan, bu nasıl bir itham anlamak mümkün değil. Biz, demokrasiyi daha da güçlendirmek için referandum yapıyoruz, insanı yaşat ki devlet yaşasın düşüncesi ile hareket ediyoruz” dedi. 

YENİ SİSTEM, MİLLETİN İKTİDARINI GÜÇLENDİRECEK
Bugüne kadar anayasa değişikliklerinin hep darbelerin ardından yapıldığını, ilk kez halkın isteğiyle, darbecilerin zorlaması olmadan, demokratik usullerle seçim yapılacağını vurgulayan Recep Konuk, “anayasa değişikliğini milletimiz yapıyor. Böyle bir seçimin yapıldığı, demokratik kurumların muhafaza edildiği bir ülke modern, gelişmiş, çağa yön veren bir ülkedir. Türkiye böyle bir ülkedir. Türkiye, çok güçlü ve köklü demokrasi geleneğine, tarih ve devlet bilincine sahip bir ülkedir.  Fransa ve ABD, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden çok daha fazla yetkilerle donatılmış başkanlar tarafından yönetiliyor. Şundan emin olabilirsiniz, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, milletin iktidarını güçlendirecek. Milletin temsilcilerini, Meclisi güçlendirecek” diye konuştu.

YENİ SİSTEMLE GÜVEN VE İSTİKRAR KALICI HALE GETİRECEK
Başyayla ilçesinin ardından Güneyyurt beldesinde de salon toplantısına katılan AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, burada yaptığı konuşmada da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin, ülkemizin birlik, beraberlik ve huzuru için bir ilk adım olacağını ifade ederek, “Dünyada söz sahibi, gelişmiş bir ülke olmak için istikrarlı hükümetlere sahip olmak şart. Bunu hepimiz görebiliyoruz. Türkiye istikrarlı olmalı, seçim bitince siyaset tartışması bitmeli, partiler değil ülkeyi yönetecek esaslar, kişiler, vatandaşlar yani milletimiz önemli olmalı. Yeni sistem, ülkemizde huzur, güven ve istikrarı kalıcı hale getirecek. Vesayet odakları, hükümet ve çift başlılık krizleri tarih olacak. Cumhuriyetimiz güçlenecek. Tek bayrak, tek vatan, tek millet, tek devlet esasına dayalı üniter yapımız muhafaza edilecek” dedi.


“YENİ YÖNETİM SİSTEMİMİZ DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK, İLHAM VERECEK” 
Akşam saatlerinde de Sarıveliler ilçesine geçen ve burada da halka hitap eden Recep Konuk, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni anlatmaya devam etti. Konuk, Sarıveliler ilçesinde de “Daha müreffeh ve huzurlu bir gelecek için yeni sistemle birlikte nice adımlar atılacaktır. Seçmenin yarısından fazlasının oyunu alan bir Cumhurbaşkanı ülkenin teminatıdır. Yeni sistemin getireceği istikrar ve güven ortamı Türkiye’nin daha güçlü bir atılım dönemine girmesine vesile olacak. Gelecek olan artık bir yükseliş dönemidir. Türkiye her alanda büyüme ve atılım dönemine girecektir. Beka kaygısı olmayan, yüklerinden kurtulmuş, geleceğe güvenle bakan bir Türkiye’de hızlı bir reformlar dönemi başlayacak, demokrasimiz gelişecektir. Türkiye her alanda mesafe alacak ve hız kazanacaktır. Yeni sistem ile birlikte, Türkiye dünyayı kıskandıran bir ivme yakalayacaktır. Ülkemizin demokrasi ve özgürlük destanı yazdığı 15 Temmuz bir milattı, 16 Nisan’la birlikte Türkiye artık yepyeni bir çağa giriş yapacak. Artık hiç kimse ve hiçbir güç Türkiye’yi yolundan çevirmeye yeltenemeyecek, Türkiye daha da büyüyecek. Yeni sistem ile birlikte Türkiye bölgesine ışık, mazlum coğrafyalara ise daha fazla umut olacaktır” şeklinde konuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber