KOP Başkanı Mahmut Sami Şahin Görevine Başladı

KOP Başkanı Mahmut Sami Şahin Görevine Başladı

CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver KOP Başkanlığı atamasını AK Partinin vatandaşla inatlaşması olarak değerlendirdi.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile KOP İdaresi Başkanlığı görevine atanan Mahmut Sami Şahin göreve başladı. Yeni Başkan Şahin, bölgenin kalkınmasına yönelik İdare tarafından çok önemli projeler yürütüldüğünü belirterek, birlik ve beraberlik içerisinde yeni ve yenilikçi projelerde bölge kalkınmasına sağladıkları katkının artarak devam edeceğini söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı görevine başlayan Mahmut Sami Şahin; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevdi edilen Başkanlık görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağını belirterek, KOP bölgesi illerinin kalkınmasında önemli bir lokomotif görevi üstlendiğini, bu sorumluluğu hem yürütülmekte olan mevcut projelerle hem de yeni hibe desteği yapılacak projelerle katlayarak sürdüreceklerini vurguladı. Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat illerinden oluşan KOP Bölgesinin topyekûn kalkınması için ekip ruhuyla çalışacaklarını vurgulayan Başkan Şahin, bugüne kadar emekleri geçen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank başta olmak üzere tüm idarecilere ve personele de teşekkür etti.

mahmut sami şahin kop

KOP İDARESİ BAŞKANI MAHMUT SAMİ ŞAHİN KİMDİR?

1971 yılında Karaman’da doğdu. İmam Hatip Lisesi’nden 1989 yılında mezun oldu. Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünü 1993 yılında bitirdi ve aynı Üniversitede yüksek lisansını tamamlayarak Makine Yüksek Mühendisi oldu. 1992-1993 döneminde S.Ü. Eğitim Fakültesi’nden Pedagojik Formasyon eğitimi aldı.

Mezuniyet sonrası bir süre devlet memurluğu görevinde bulunduktan sonra, Konya’da özel sektörde makine imalat ve hidrolik otomasyon sektörlerinde yönetici olarak çalıştı. 1998 yılında kendi firması olan Simya Hidrolik Otomasyon Ltd. Şirketini kurdu. 2004 yılında Bosch Rexroth firmasının Konya Bölge Ana Bayisi ve Bölge Müdürü oldu.

Savunma sanayi ile ilgili bazı projelerde çözüm ortağı olarak görev aldı. Türk Uçak Sanayi  (TAİ) ve ASELSAN bünyelerindeki projelerde çözüm mühendisi olarak proje uygulamaları yaptı. Aselsan firmasının Konya fabrika yatırımı ile alakalı Konya Büyükşehir Belediye Başkan vekili olarak koordinasyon çalışmasını yürüttü. İleri hidrolik ile alakalı yüksek teknolojik projelerde, savunma sanayiinde ve yüksek teknolojik makinalar konusunda özel proje uygulamaları devam etmektedir. Üniversitelerde, odalarda ve özel sektörde Hidrolik ve Endüstri 4.0 konularında seminerler vermekte ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Uzay ve Havacılık Fakültesi Uçak Mühendisliği Bölümünde Misafir Öğretim Üyesi olarak Hidrolik Otomasyon dersleri vermektedir.

29.01.2021 tarihinde 2021/93 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına atanan Mahmut Sami ŞAHİN, orta derecede İngilizce ve Arapça bilmekte olup evli ve 4 çocuğu bulunmaktadır.

ismail atakan ünver chp

CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver AK Partiyi Başkan Şahin Üzerinden eleştirdi

Ünver yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

" Bilindiği üzere, AK Parti'nin kamuda yaptığı atamaların siyasi nitelik taşıdığı, liyakate uygun olmadığı sıklıkla dile getirilmektedir. Son zamanlarda yaşanan "Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne yapılan atama" ve "militan kamu görevlisi" tartışmaları da buradan kaynaklanmaktadır.
AK Parti adayı olarak 31 Mart 2019 mahalli idareler seçiminde Karaman Belediye Başkanlığı için yarışan Sayın Mahmut Sami Şahin'in Cumhurbaşkanı kararıyla KOP İdaresi Başkanlığı'na atanması, bu manada manidar olmuştur. 

Sayın Şahin adaylığı öncesinde de AK Parti Konya Meram ilçe yöneticiliği, 2014'ten itibaren AK Parti'den Meram Belediye Meclis Üyeliği, Büyükşehir Meclis Üyeliği, Meram Belediye Başkan Vekilliği, Büyükşehir Encümen Üyeliği, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği ve AK Parti Büyükşehir Meclis Grup Başkanvekilliği görevlerini yürütmüştür. Haliyle Sayın Şahin'in siyasi kimliği ortadadır. 

Elbette siyaset yapıp yapmamak herkesin hakkı ve kendi tercihidir. Ancak anayasanın verdiği siyaset yapma hakkını kullanan bir kişi kamu görevine atanacaksa, kişinin atandığı göreve, çok kişinin arasından yapılan objektif bir seçmede, mesela sınavda başarılı olmak kaydıyla getirilmesi temel kriter ve birinci öncelik olmalıdır. İkinci sırada da kişinin siyaseti, üst düzeyde veya sade üye olarak yapıp yapmadığı noktasındaki durumunun değerlendirilmesi olmalıdır.
Eğer kişi siyasette, gönül verdiği partiye sade üye olarak katılmaktan öteye geçmemişse ve birinci kriteri de karşılamışsa, şüphesiz üyesi bulunduğu partiden istifa ederek kamu görevine atanabilir. Ancak siyasette sade üyelikten öteye geçmişse, mesela parti yönetimlerinde görev almışsa, partinin adayı olmak istemişse ya da adayı olarak seçimlere katılmış, kazanmış veya kaybetmişse ve yanı sıra sınav kazanarak veya objektif bir kritere göre değil, sadece atamaya yetkili makamın tekil tercihiyle atanmışsa, kamu görevine yapılan bu atamanın anayasa ve kanunlarda öngörülen kamu görevinin tarafsız yürütüleceğine dair temel kuralın hilafına bir durum doğurduğu tartışmasızdır. 

Üstelik Sayın Şahin'in, AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı olarak katıldığı seçimde kendisine yöneltilen "ithal aday" yakıştırmaları üzerine, "Onlar isterlerse Karamanoğlu Mehmet Bey'i aday olarak gösterebilirler. Ben zaten onların adayı değilim..." dediği yerel basına yansımış, bu ifade çeşitli tartışmalara ve polemiklere yol açmıştır. İfadede geçen "onlar" nitelemesi, Sayın Şahin'in daha seçilmeden ve teorik olarak seçmenin yüzde yüzünün oyuna talip olması gerektiği bir dönemde bile seçmeni "onlar", "bunlar", "şunlar" diye ayırmak eğiliminde olduğunu ortaya koymuştur. Bu tecrübe Sayın Şahin'in kamu görevini yerine getirirken objektif bir tutum ve tarafsızlık gösteremeyeceği noktasında kuvvetli şüphe oluşturmaktadır.
Bazı şeylerin de şuyuu vukuundan beterdir. Belki de bu yaklaşımların da etkisiyle Sayın Şahin, AK Parti'nin Karaman'da geçmişte aldığı yüksek oy oranları sebebiyle favori olarak girdiği seçimi kaybetmiştir. 

Karaman'da AK Parti tabanının bile %25'nin, yani dört AK Parti seçmeninden birinin; Karamanlı hemşerilerimin ise %60'nın yani beş seçmenden üçünün oy vermediği Sayın Mahmut Sami Şahin'in Sayın Cumhurbaşkanının tek imzası ve subjektif takdiriyle KOP İdaresi Başkanlığı gibi, Karaman da dahil, bölgedeki 8 il için önem arz eden bir kamu idaresinin başına getirilmesi, AK Parti'nin halkla, hatta kendi tabanıyla bile inatlaşmayı seçtiğini göstermektedir. Halkla inatlaşılması demek, yönetim aklının kaybedilmesi demektir. Biz gelişen bu ve benzeri olaylardan hareketle ülkenin yönetilmediğini, savrulduğunu ifade ettiğimizde zaman zaman yurttaşlarımızı buna inandıramıyorduk. Bu ve benzeri tutumlar, yönetsel anlamda içinde bulunduğumuz durumun vehametini ve yaşadığımız sıkıntıların kaynağını da en açık şekilde ortaya koymakta olup bu yanlış uygulamadan bir an evvel dönülmelidir. 

Eğer AK Parti ve Sayın Cumhurbaşkanı, 83 milyonluk Türkiye'de KOP İdaresi Başkanlığı'na atamak için, seçim kaybetmiş bir siyasetçiden başkasını bulamıyorsa vah bu ülkenin haline ki ne vah!."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber
2 Yorum