Milletimiz, Büyük Türkiye Yürüyüşüne ‘Evet’ Diyecek

Milletimiz, Büyük Türkiye Yürüyüşüne ‘Evet’ Diyecek

AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, köy köy gezerek, referandumda niçin evet denmesi gerektiğini anlatmaya devam ediyor.

16 Nisan’da gerçekleştirilecek referandum için artık sayılı günler kaldı. Seçmenle bir araya gelerek yeni sistemle elde edilecek kazanımları anlatan AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, Türkiye’nin operasyon yapılacak bir ülke olmadığını söyledi ve “Türkiye büyük devlet olsun, kimse operasyon yapamasın diye evet diyoruz” dedi. 


16 NİSAN’DA SIRADAN BİR REFERANDUM YAPMIYORUZ
AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, referandum çalışmalarına Karaman merkeze bağlı Yuvatepe, Eminler, Demiryurt, Ortaoba, Süleymanhacı, Kisecik, İslihisar, Mesudiye ve Yollarbaşı köylerinde devam etti. Gittiği köylerde vatandaşlarla sohbet eden, referandumda niçin ‘Evet’ denilmesi gerektiğini anlatan Konuk, “Teşkilatımızın bütün kademeleriyle sadece Karaman il merkezinde değil, ilçelerde, kasabalarda ve köylerde de çalmadık kapı bırakmadan, kapı kapı gezip bütün vatandaşlarımıza yeni Anayasaya niçin ‘Evet’ dememiz gerektiğini anlatmayı sürdürüyoruz. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren çalışmalarımız kapsamında salon toplantıları hariç Karaman milletvekilleri ve Ak Parti Teşkilatı olarak 110 köy ziyareti gerçekleştirmişiz. Bu çalışmalar yeterli mi? Elbette yeterli değil. Yorulmadan, tempomuzu daha da artırarak 16 Nisan’a kadar hemşehrilerimize Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni anlatmaya devam edeceğiz. Çünkü 16 Nisan’da sıradan bir referandum yapmıyoruz, bu millet kendisi için belirlenen rolleri mi oynayacak, yoksa Türkiye artık kendisi oyun kurabilen bir ülke mi olacak? Bunu oyluyoruz, terör devam edecek mi? Yoksa Türkiye güvenli bir ülke mi olacak? Bunu oyluyoruz. Türkiye büyük devlet olsun, kimse operasyon yapamasın diye ‘Evet’ diyoruz” şeklinde konuştu. 

TÜRKİYE, AYAKLARINDAKİ PRANGALARDAN KURTULACAK
Köy ziyaretlerinde vatandaşların sorularını da yanıtlayarak halka seslenen Recep Konuk, “Referandum gününe yavaş yavaş yaklaşıyoruz. Referandum yaklaştıkça da türlü türlü propaganda çeşitleri görüyoruz, Türkiye’ye saldırılar bitmiyor, uluslararası alanda Türkiye’nin büyümesini istemeyen çok derin bir yapının var olduğunu görüyoruz. Ama bir şey yapamayacaklar, Türkiye güçlenecek, ara mal üretiminden bilgi üretimine, dünya markaları üretimine geçecek. Türkiye, her alanda dünyaya yön veren ülkelerden olacak, buna bu millet inanıyor, bu millet inandığı için de ‘Evet’ diyecek ve Türkiye ayaklarındaki prangalardan kurtulacak” dedi. 

BU SİSTEM DİKTATÖR ÇIKARMAZ
Yeni sistemle Türkiye’nin bir kişiye bırakılmayacağını vurgulayan Konuk, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yeni sistemde bir kişi en fazla iki defa seçilebiliyor. Cumhurbaşkanlığı süresi 2 dönemle yani en fazla 10 yılla sınırlandırılıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi için aday gösterilme şartları kolaylaştırılıyor. Eskiden sadece gruplar ya da grubu olmasa da yüzde 10 oy almış partiler aday gösterebiliyordu. Şimdi gruplar ve son genel seçimlerde toplam geçerli oyların tek başına veya birlikte en az yüzde 5’ini almış olan siyasi partiler de aday gösterebiliyor. En az yüz bin seçmenin imzasını toplayan da aday olabiliyor. Bu sistem diktatör çıkarmaz, bu sistem ülkesini bütün anayasal sistemlerle yönetecek lider çıkarır.”

MİLLETİMİZ, BÜYÜK TÜRKİYE YÜRÜYÜŞÜNE “EVET” DİYECEK
Muhalefetin, “yeni sistemde cumhurbaşkanı isterse bakan atamaz ya da çok sayıda yardımcı atar” şeklindeki iddialarına da yanıt veren AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, “muhalefeti dinlerken çok şaşırıyoruz. Sanki bizim hazırladığımız Anayasa maddelerinden değil başka maddelerden bahsediyorlar. Sanki Cumhurbaşkanı Meclise karşı, millete karşı sorumlu değil. Bu konulardaki açıklamaların tamamına yakınının ne yazık ki doğru olmadığını görüyoruz. Anayasa maddelerinde Bakanlıkların isminin olmadığı, konunun Cumhurbaşkanın uhdesinde olduğu da bir yalandır. Anayasa, bakanlıkları belirlemektedir, Cumhurbaşkanın, Anayasaya göre mecburen belirli bakanlıkları ataması gerekmektedir. Halka karşı sorumlu olan bir Cumhurbaşkanı çok sayıda yardımcı atar mı? Atarsa 5 yıl sonra ona bu millet oy verir mi? 
Şunu milletimizin çok iyi bilmesi gerekiyor, Cumhurbaşkanı Anayasa ve yasalarla belirlenmiş alanda kararname çıkaramaz, Cumhurbaşkanı kararnameleri, eğer TBMM bir düzenleme yapmazsa 3 ay sonra yürürlükten kalkar. 
Cumhurbaşkanı kararnamesi ile olağanüstü halin ilan edileceği açıklaması da doğru değildir. Cumhurbaşkanı Meclise olağanüstü hal çıkarma kararını gönderecek, TBMM bugün olduğu gibi ya buna evet diyecek, ya da reddedecek, yani karar Meclisin olacak. Bunları milletimize anlatıyoruz ve inanıyorum ki milletimiz bu gerçekleri çok iyi görüyor ve yalanların değil, gerçeğin yanında yer alacak, büyük Türkiye yürüyüşüne evet diyecektir” ifadelerini kullandı. 

HER TÜRLÜ VESAYETÇİ YAPIYA SON VERİLECEK
Yeni sistemle, vatandaşı canından bezdiren bürokrasinin sona ereceğini aktaran AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, kamu hizmetlerinin etkin ve hızlı bir şekilde sunulacağına dikkat çekti. Siyasi istikrarın, vatandaşların hayatına etki eden tüm alanlara yansıyacağını; ekonomik istikrarın da sosyal istikrarı olumlu yönde etkileyeceğini belirten Recep Konuk, “ekonomik istikrar büyümeyi, büyüme istihdamı, istihdam refah seviyesini, huzur, güven, barış ve kardeşliği artıracak. Türkiye büyüyecek, vatandaşlar güçlenen ekonomi dolayısıyla oluşan refahtan daha fazla pay alacak. Kamu hizmet sunumu kalitesi artacak. Hızlı düşünen, hızlı karar alan, hızlı icraat yapan bir sistem öngörüldüğü için vatandaşımızın ihtiyaç duyduğu alanlarda yeni kurumların kurulması ve yeni hizmetlerin sunulması daha da kolaylaşacak. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yürütmede istikrar sağlanacak, milli iradenin dışında irade olmayacak, her türlü vesayetçi yapıya son verilecektir” dedi.

 

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber