Milli Eğitim'de FETÖ Parmağı!

Milli Eğitim'de FETÖ Parmağı!

Saadet Partisi Karaman İl Teşkilatı Eğitim Başkanı İdris Özcan Milli Eğitim’deki yeni müfredat taslağı çalışmalarına dair yazılı bir açıklama yaptı.

BUGÜNKÜ MÜFREDAT GELECEĞİMİZİ KURTARAMAZ

Özcan; Milli Eğitim’de müfredat değişikliği çalışmalarının yapıldığını hatırlatarak başladığı açıklamasına “Milli Eğitim’imizde müfredat değişikliği zorunludur. Milli Eğitim Bakanlığının yapmış olduğu bu çalışmayı destekliyoruz, yapılan çalışmaları yakından takip ediyoruz. Biz Saadet Partisi olarak bugünkü müfredatın geleceğimizi kurtaramayacağına inanıyoruz. Bugünkü müfredat tecrübe edilmiş ve geleceğin iş tutan elleri çocuklarımızda, gençlerimizde ne sosyal ahlak ne de çalışma ahlakı oluşturmadığı görülmüştür. Bu müfredattan öğretmen, öğrenci, veli şikâyetçidir.” diyerek başladı.

MİLLİ EĞİTİM’İMİZİ AVRUPA’YA GÖRE AYARLAYACAĞIZ

Yeni müfredatın “Ahlak ve Maneviyat” ekseninde oluşturulması gerektiğinin çok önemli olduğunu vurgulayan Özcan, açıklamasına şöyle devam etti. “Biz Saadet Partisi olarak Ahlak ve Maneviyat temelli bir müfredat oluşturulacağını ümit ederken, görüyoruz ki Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredat taslağı çalışmasında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)'nin ‘inanç özgürlüğü' kararına göre hareket etmeye hazırlanıyor. Bu karara göre Milli Eğitim Bakanlığı, din derslerindeki ‘bir dini sahiplenme' anlamı taşıyan ifadeleri çıkarmayı planlıyor ve buna göre ‘Dinimiz' yerine ‘İslam dini', ‘Peygamberimiz’ yerine ‘Hz. Muhammed’, ‘İnancımız’ yerine ‘İslam inancı’ ifadeleri kullanılacak, Alevilik de daha ayrıntılı işlenecek. Diğer bir deyişle MİLLİ EĞİTİM’İMİZİ Avrupa’ya göre ayarlayacağız”

FETÖ’NÜN ILIMLI İSLAM PROJESİNE HİZMET EDER

Bu ifadelerin değiştirilmesinin gelecekte İslam’ı felsefi bir din hüviyetine sokacağını belirten Özcan;

“Bu ifadelerin değiştirilmesi önemsiz gibi görülebilir fakat bu sadece FETÖ’nün ılımlı İslam projesine hizmet eder. FETÖ daha önce okul kitaplarında ‘Semavi Dinler’ adı altında, bizim dinimiz İslam’ı, Hristiyanlık ve Musevilik ile aynı kefeye koymuştu. Yine FETÖ ‘Ilımlı İslam projesine ve Dinlar arası diyalog projesine’ zarar verir gerekçesiyle ile Cuma hutbelerinden sonra okunan Al-î İmran suresinin 19. Ayetinin başlangıcı olan ‘İnneddîne ındallâhil islam (Allah katında tek din İslam’dır)’ cümlesini,

imamlara okumamasını tavsiye etmişti. Biz Saadet Partisi olarak FETÖ ile mücadele kapsamında bu cümlenin Cuma hutbelerinde tekrar okutulmasını hatta bu sefer meali ile birlikte okutulmasını beklerken müfredattaki bu değişlikler bizi gelecek adına kaygılandırmaktadır.” dedi.

İLGİLİLER İLGİSİZ KALMAMALI

Eğitim’in tüm sorunların çözümü veya kaynağı olduğunu vurgulayan Özcan, açıklamasını şöyle bitirdi. “İslam medeniyetin ilk çalışması eğitim alanında olmuştur. Peygamber efendimize(S.A.V.) ilk gelen emir ‘oku’ emridir. Bu emir doğrultusunda Müslümanlar Fen, Matematik, Tıp, Astronomi, başta olmak üzere her alanda kendilerini geliştirmişler ve Batıya medeniyet öğretmişlerdir. Batı ise şimdi bizi uzun vadeli planları doğrultusunda bize çökertebilmek için kendi ahlaksızlıklarını ülkemize dayatmak gayretindedir. Bu duruma, ilgililer ilgisiz kalmamalı ve tüm vatandaşlarımız beklentisi, umudu olan Ahlak ve Maneviyat temelinde bir müfredata, eğitim sistemine geçilmesi yönünde adımlar atmalıdır. Ancak o zaman şuurlu bir nesil yetiştirebiliriz, Bilimde ve Teknikte üstün hale gelebiliriz. Unutulmamalıdır ki sıfır ‘0’ Müslümanların icadıdır ve o olmadan günümüzde hayat felç olur.”

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber