Halis KARADUMAN

Halis KARADUMAN

Muhabbed

Muhabbet belki hayatın gayesi, belki de tam kendisi.

Allah’a, Peygambere, güzel insanlara sevgi ve yakınlık, ne güzel gaye. Rabbim bu yolda ayağımızı sabit eylesin.

Mevla’m kelebeğin ateşe olan muhabbetinin şevk ve arzusu ile gönlümüzü irşad eylesin. 

Allah yolunda yürüyenlere muhabbet, din büyüklerine muhabbet, insanoğluna Allah’ın verdiği ne büyük nimet, ne güzel bahtiyarlıktır. Ya habersiz olsaydık, ne büyük kayıp, hesap edebiliyor musunuz?

İşte insan bu muhabbeti sağlamlaştırmak, kalıcı halde muhafaza edebilmek için her an bilinçle hareket etmeli, bu kadrin kıymetini bilmelidir. Malayani işlerden uzak durarak, ahvaline zarar vermemelidir. Kişiyi Rabbine salimen ulaştıracak evliya ve enbiya sevgisi kalpte kilit altına alınmalıdır.

Güzel insanlar Allah rızası için sevilirler. Onlara olan sevgi, Mevla’ya olan muhabbettir. O Rableri yolunda hemhal olan Salih İnsanlar, kişinin elinden tutar selamete çıkarırlar. O güzel kulları tanıma, yollarından yürüyen bahtiyar kullarından eylesin Rabbim. 

Kişi o güzel insanlara dâhil olmayabilir. Birlikte olamayabilir. Bu bir hak ediş ve nasip meselesidir. Lakin akıllı adama düşen, dünya ve ahiretinin harab olmaması için, zinhar onlara düşman olmamasıdır. Tarih Allah dostlarına düşmanlık edenlerin başlarına gelen hikâyelerle doludur. Akıllı insan dünyası ile birlikte ahiretini ziyan edecek tavır ve davranışlardan, düşüncelerden uzak durmalıdır. 

Unutulmamalı ki, Hak dava Allah’ın himayesindedir. İnsanoğlu her fırsatı değerlendirerek bu davanın bir ucundan tutabilmek için çaba göstermelidir. Belki yarın bu imkân elinden kaçmış olacak, pişmanlığı fayda vermeyecektir.
Rabbim, Senin sevdiklerini bizlere de sevdir. Bizleri onların gönüllerinden düşürme. 
Amin… 
Selam ve dua ile…
 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber