Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Aksaray’da

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Aksaray’da

Adil Karaismailoğlu Ankara-Aksaray-Niğde Otoyolu’nu Hizmete Açtı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Aksaray’da bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Ankara-Aksaray-Niğde otoyolunda incelemelerde bulunmak ve tüm kesimlerinin açılışını yapmak üzere Aksaray’a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Aksaray Valiliği önünde karşılandı.

Bakan Karaismailoğlu’nu Vali Hamza Aydoğdu, Milletvekilleri İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer, AK Parti ve MHP parti yöneticileri ile il protokol üyeleri karşıladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Aksaray Valiliğinde şehrin ulaşım konuları hakkında brifing aldı. Bakan Karaismailoğlu, Valilik ziyaretinin ardından beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte Aksaray Belediyesini ziyaret etti.

Belediye Başkanı Evren Dinçer, Bakan Adil Karaismailoğlu’na Aksaray’da hayata geçirdikleri projeleri ve yapımı devam yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Başkan Dinçer, günün anısına Bakan Karaismailoğlu’na hediye takdiminde bulundu. Bakan Karaismailoğlu Belediye ziyaretinde Aksaray’ın Orta Anadolu’nun gözde şehirlerinden biri olduğunu ve bakanlık olarak gereken desteği sağladıklarını belirtti. Bakan Karaismailoğlu, çalışmalarında dolayı Başkan Dinçer’e teşekkür ederek başarılar diledi.

Bakan Karaismailoğlu ve beraberindeki heyet, Ankara- Aksaray- Niğde otoyolunun tüm kesimlerinin açılışını yapmak üzere Alayhan Köyü gişelerine hareket etti.

Yapılan törenle otoyolun tüm kısımlarının açılışı gerçekleşti. Bakan Karaismailoğlu hizmete açılan otoyol ile ilgili şu açıklamalarda bulundu; "Edirne'den-Şanlıurfa'ya kadar kesintisiz otoyol bağlantısı sağlamış oluyoruz. Ankara-Niğde Otoyolu gibi projeler ülkemiz için gurur verici projeler. Bunun gibi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak ülkemizin dört bir yanında büyük yatırımlarımız var. Cumartesi günü 400 kilometrelik Kuzey Marmara Otoyolu'nun İzmit-Akyazı etabının 72 kilometrelik kısmını da faaliyete açacağız. Böylelikle 400 kilometrelik Yavuz Sultan Selim köprüsünün de içerisinde olduğu otoyolun tamamını bitirmiş olacağız. Bunlar dünya ölçeğinde çok büyük projeler. Ülkemiz için gurur dünya için örnek projeler. Bu projeler, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde devam edecek. İnşallah ülkemize değer katan böyle büyük projeleri yapmaya devam edeceğiz."

Bakan Karaismailoğlu, Aksaray'ın Yüksek Hızlı Tren isteğini bildiklerini ve bu konuda çalışmalar yürüttüklerini anlattı.

İlk olarak Konya-Karaman arasını faaliyete almaya çalıştıklarını kaydeden Karaismailoğlu, "Karaman-Ulukışla arasında imalatlar devam ediyor. Bu projeye Aksaray'ı da ekledik. Aksaray-Ulukışla-Yenice olarak ihale etmek için çabalarımız var. Önemli görüşmelerimiz var. İnşallah en kısa sürede sonuçlandırıp ihalemizi yapıp faaliyete açmak için canla başla uğraşıyoruz. İnşallah Aksaray'ı, Ulukışla'ya bağladığımız zaman Karaman-Konya-Ankara ve İstanbul'la bağlayacağız. Uzun ve kesintisiz bir ulaşım alanına bağlamak niyetindeyiz" açıklamasında bulundu.
5-010.jpg

10.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber