Karaman'da Mekke'nin Fethi Ve Kudüs Gecesi

Karaman'da Mekke'nin Fethi Ve Kudüs Gecesi

Mekke'nin Fethi ve Kudüs gecesi Karaman'da KMÜ 15 Temmuz Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Karaman'da düzenlenen program İstiklâl Marşının söylenmesiyle başladı. Açılış
Kur'an-ı Kerim'i Mimar Sinan Camii müezzini Kayra Aydemir hoca tarafından okundu. 

Programın selamlama konuşması AGD Karaman Şube Başkanı Şabettin Gezen tarafından yapıldı. Şabettin Gezen konuşmasında yaptıkları çalışmalardan bahsederken AGD'nin dünyaya ve olaylara bakış açısını ise söyle ifade etti: "Zulüm ve baskıya dayanan siyasi anlayışları, vicdanları karartacak boyutlara ulaşan eğlence tutkusunu, sömürüye dayanan zenginliği, ahlaki değerlerden yoksun bilimi, paylaşmayı zarar kabul eden iktisadi tavırları, insanları önemsemeyen teknolojiyi, haksızlara karşı ses çıkarmayan bir din anlayışını toplumun çürümesinde ve yok oluşunda en etkili faktörler olarak görüyoruz."

Lise ve üniversite öğrencilerinin hazırladığı şiirsel tiyatro gösterisi ise büyük beğeni aldı. Şeyh Ahmet Yasin'in mektubuyla başlayan gösteride İslâm Birliğinin önemi vurgulandı.

Programda Kur'an Ziyafeti, Kilis 7 Aralık Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğr. Gör. Mehmet Şeker tarafından verilirken gecenin anlam ve önemini belirten konuşmayı AGD Genel Başkan Yardımcısı İlahiyatçı Hüseyin Altay yaptı. Hüseyin Altay, Müslümanlar için Kudüs'ün ve Mekke'nin Fethinin öneminden bahsettiği konuşmasında şunları kaydetti: 
"Dinimiz İslâm dili, dini, ırkı ne olursa olsun bütün insanlığa huzuru ve barışı getirebilecek yegâne nizamdır. İslâm haricindeki her nizamın insanlığa verebileceği ancak kaostur, kandır, gözyaşıdır.
İslâm’ın fetihleri de, insanlık tarihi boyunca dünyaya huzur ve barış taşıyarak bir nizam oluşturmuştur."    

Programın konser bölümünde Ezgi Sanatçısı Fatih Budak sahne aldı. Aksa Tufanı sonrası kaleme alıp bestelediği ezgileri de seslendiren Fatih Budak'a çocuklar sahnede eşlik etti.

Siyer- Nebi ödülerinin de dağıtıldığı Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi, AGD Kaşif Grubu ve Hafız İHO öğrencisi Mahmut Zahid Şahbaz tarafından yapılan dua ile son buldu.

İlgili Haberler

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber