Karaman’da Minik Öğrencilerden Duygulandıran Etkinlik

Karaman’da Minik Öğrencilerden Duygulandıran Etkinlik

Karamanlı Minikler, Şehitleri Unutmadı, Şehitlik Ziyaretiyle Anma Yaptı

Karaman'da bulunan İlyas Küçüker İlkokulu 3-B sınıfı öğrencileri, Pençe Kilit Operasyonu'nda şehit düşen 12 askeri anmak ve tüm şehitlere minnet duygularını iletmek amacıyla Karaman Şehitliği'ni ziyaret etti. Minik öğrenciler, Türk bayrakları ve anlamlı dövizlerle donatarak gerçekleştirdikleri ziyaretin ardından Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binasına giderek İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan'ı ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, öğrencilere vatan sevgisi ve şehitlik kavramının önemini vurgulayarak, "Şehitlerimizin aziz hatıralarını, yüreklerimizde sonsuz bir minnetle yaşatıyoruz. Bugün burada, onların emaneti olan aziz vatanımızı korumak ve geliştirmek, millet olarak ortak sorumluluğumuzdur" dedi.

Çalışkan, öğrencilere vatanseverlik değerlerini içselleştirmeleri, bilgiyle donanmaları ve ülkelerini daha ileriye taşımak için çaba sarf etmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu. Miniklerin şehitlik ziyareti, vatan sevgisi ve milli duyguların küçük yaşlardan itibaren aşılanmasına yönelik anlamlı bir etkinlik olarak kayda geçti.

"Şehitlerimizin hatırasına sahip çıkmak, ülkemizi daha güçlü bir geleceğe taşımanın anahtarıdır"

Şehitlerimizin hatırasına sahip çıkmak, ülkemizi daha güçlü bir geleceğe taşımanın anahtarıdır." diyen İl Müdürü Mehmet Çalışkan, "Öğretmenlerinizin ve velilerimizin öğrencilerimize vatanseverlik bilincini aşılamak, onları millî ve manevi değerlerle donatarak yetiştirmek, en önemli görevlerinizden biridir. Birlik ve beraberlik içinde, sevgiyle büyüyen nesiller, daha güçlü bir Türkiye'nin temellerini atmamıza yardımcı olacaktır. Öğrencilerimizin vatanseverlik ve şehitlik kavramlarını yüreğinde hissederek, birlik ve beraberlik içinde daha güçlü yarınlara yürümeyi sürdüreceğine olan inancım tamdır. Ziyaretinizden dolayı sizlere tekrar teşekkür ediyor, vatanımız için canını veren şehadet şerbetini içen şehitlerimizi rahmet ile yâd ediyorum" şeklinde konuştu.

Ziyaret İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan'ın öğrencilerle günün anısına çektiği fotoğraflarla sona erdi.

Karaman’da Minik Öğrencilerden Duygulandıran Etkinlik

Karaman’da Minik Öğrencilerden Duygulandıran Etkinlik

Karaman’da Minik Öğrencilerden Duygulandıran Etkinlik

İlgili Haberler

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber